Let's go vega(n)!

De vraag naar vega(n) producten is de afgelopen jaren flink gestegen. Behalve een keuze op het gebied van voeding wordt het steeds meer een lifestyle waarbij duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan. Je assortiment verrijken met vegetarische of veganistische producten is daarom een logische vervolg stap. Maar hoe kan je als bakker, patissier, chocolatier of ijsbereider hier nou op in spelen?


Er zijn een tal van mogelijkheden om vega of vegan items toe te voegen aan je assortiment. En wanneer je de ingrediënten van jouw producten gaat bekijken zal je ontdekken dat sommige producten van zichzelf al vega of vegan zijn. Maak hier gebruik van door dit op een duidelijke manier aan de klant uit te lichten.

Vega snack broodjes

Van vega saucijzen tot pizzabroodjes en frikandelbroodjes

Vegan boter

Vegan cakemix

Probeer je cake eens vegan met één van de diverse vegan cakemixen!

Van vega(n) ijs tot chocolade

In ons assortiment vind je een ruim aantal vega en vegan producten zoals een Vegetarisch saucijzenbroodjevegan margarine en plantaardige room. Producten waar je op een makkelijke manier mee uit de voeten kan zonder dat jij je productieproces heel erg hoeft aan te passen.


Natuurlijk kan je ook een stapje verder gaan door gelatine in je producten te vervangen door agar agar of tapioca. Zo is het ook geschikt voor vegetariërs. Of probeer eens geweekte noten te verwerken in een ‘cheesecake’ ter vervanging van de roomkaas, naast dat het stevigheid geeft, zorgt het ook voor een heerlijke smaak. 


Wat betreft chocolade bevatten de echt donkere chocolade's geen dierlijke producten. Ideaal om te gebruiken als basis voor vega(n) gebak of om te verwerken in een zoet brood. Ook voor ijs zijn er mogelijkheden, natuurlijk sorbet is een ideale uitkomst voor vegans maar ook ijs gemaakt op basis van kokospuree is een heerlijk optie. 


Of je nu op een simpele manier wat vega(n) items aan je assortiment wil toevoegen of juist graag wat meer diepgang wil in je vega(n) productenlijn, we hebben het voor je. 


VEGA & VEGAN INSPIRATIE

Vega blog

Ontdek de smoobees!

Zachte fruitparels, een echte verrijking voor al uw cakeproducten.

Vegan Rise!

Rise! goes vegan

Raak geïnspireerd door het verhaal van vegan chocolatier Viola!

Vegan tompouce

Maak kennis met Risso

Kwalitatieve producten voor de bakker van morgen.

Go Vega(n)

Vegan croissant recht 70gr

Lantmannen

9097726

Vegan gehakt tbb 4x300gr

The Blue Butcher

9135235

Vegan banana cake A340C12

My Originals

9112391

Vegan Risso chanty duo

Riso

9119198