Biologische boerenzuivel

Weerribben Zuivel komt uit Natuurgebied De Weerribben. Samen met Vogelbescherming Nederland zorgt boer Klaas voor bloemrijke weides vol vlinders en bijen, waarin niet alleen zijn koeien heerlijk kunnen grazen maar ook de kenmerkende Nederlandse boerenlandvogels en hun kuikens goed gedijen. Van de melk van zijn koeien maakt Klaas heerlijke biologische zuivel, rechtstreeks van de boerderij.


Al ruim 25 jaar voorziet Weerribben Zuivel winkels, professionele gebruikers en industrie van biologische zuivelproducten. De zuivelboerderij heeft jarenlange ervaring als zuivelproducent en beschikt over een FSSC22000 kwaliteitscertificaat. Alle zuivelproducten moeten voldoen aan strenge normen op het gebied van; het uiterlijk, de smaak, het aroma, de consistentie en de microbiologische kwaliteit.

Voor industrieel en professioneel gebruik heeft Weerribben Zuivel een breed assortiment hoogwaardige biologische producten waaronder verschillende kwaliteiten biologische boter, afhankelijk van de eisen van de toepassing. 

Bio Plakken boter 5x2kg  (doos)

Weerribben Zuivel bio boterplakken, ook wel genoemd toerboter, zijn zeer geschikt voor de productie van croissantdeeg en bladerdeeg. De boter is plastisch, en het smeltpunt ligt wat hoger voor een optimale verwerking. Bekijk hier hoe de boter gemaakt wordt!


Bio harde Roomboter 10kg en 25kg (doos)

Weerribben Zuivel bio boter is een wat hardere bio boter voor optimale verwerking in hoogwaardige bakkerij-producten.

 

Bio room 35% 1x10l (bag in box)

Weerribben Zuivel bio slagroom is verse gepasteuriseerde room met een vetgehalte van minimaal 35%, voor een optimale smaak van uw producten.

 

Bio volle Jersey melk 6xpak (doos)

De Jersey volle melk van Weerribben Zuivel is melk afkomstig van Jersey koeien. De melk van deze bruine koeien bevat van nature een hoog gehalte aan vet en eiwit. Dit maakt de melk niet alleen heerlijk vol en romig van smaak om te drinken, maar zorgt er voor dat het ook een ideale melk is om op te schuimen.


Bio volle en magere kwark 5 kg (emmer)

Bij Weerribben Zuivel wordt de kwark nog geproduceerd door het product te laten uithangen/uitlekken. Vroeger gebeurde dat in doeken. Dat kan tegenwoordig niet meer met alle hygiëne eisen. Weerribben maakt authentieke kwark op een moderne manier. Het bedrijf heeft  hiervoor een gesloten systeem in een tank ontwikkeld, waarbij ze de kwark in de tank laten uitlekken, waardoor het product indikt en daarna de wei afvoeren. Dit is uniek Nederland, en wellicht in de wereld. Het totale proces van kwarkbereiding duurt ongeveer 24 uur. Bij veel kwark die verkrijgbaar is, wordt tijdens de bereiding vaak eiwitrijke poeders toegevoegd. De wei wordt niet afgevoerd, maar blijft in het product of het product wordt door middel van een kwarkcentrifuge geproduceerd. De kwark van Weerribben Zuivel krijgt alle tijd om een heerlijk product te worden en bevat van nature een hoog eiwitgehalte.