Op 24 juni vieren we bonbon dag. Tijd dus om deze chocolade lekkernij in de spotlight te zetten! De bonbon zoals wij die vandaag de dag in Nederland kennen komt uit België. Maar wist je dat ‘bonbon’ eigenlijk een beetje een belediging is? Bonbon betekent in het Frans namelijk ‘snoepje’. Onze zuiderburen noemen het pralines, want deze heerlijke chocolade is meer dan zomaar een snoepje. Het is een ware mini traktatie! De praline kent vele namen in het buitenland. In Frankrijk heten ze ‘chocolats Belges’ en in Engeland spreken ze over ‘Belgian chocolates’.

foto bonbon dag 7

Maar waar komt de naam praline van? De praline is vernoemd naar de César de Choiseul, graaf van Plessis-Prasline. Volgens de Fransen was het zijn kok die in de 17e eeuw dit zoete borrelnootje uitvond. Toentertijd dacht men dat dit een helende werking had. Een paar honderd jaar later was het de Zwitserse apothekerszoon Jean Neuhaus die in Brussel medicijnen omhulde met chocolade om zo de bittere smaak tegen te gaan. Hij noemde dit ook pralines. Dit bleek een groot succes en de apotheek werd omgetoverd in een chocoladesnoepwinkel.  

Of de praline echt een helende werking heeft? Dat laten we even in het midden. Wij willen het graag geloven. Waarom? Omdat wij zelf erg gelukkig worden van chocolade. En de benaming bonbon? In Nederland noemen we het gewoon bonbon, maar bij Beko Groothandel kun je ze terugvinden onder ‘Choclat®’! Choclat® is een van onze private labels en bevat allerlei overheerlijke chocolades. We hebben ze in verschillende soorten en maten voor jou geselecteerd. Met traditionele vullingen van praliné of room, maar ook met likeur of specerijen. Over een aantal weken is het tijd om dit bijzondere chocolade product in het zonnetje te zetten. Vier de bonbon dag feestelijk met je klanten!

foto bonbon dag 5

Choclat® favorieten

Bonbon caramel wit

Choclat

9112578

Bonbon cocos puur

Choclat

9112594

Bonbon chocolade kus

Choclat

9112586

Bonbon caramel sale

Choclat

9112560