COLD BREW SPECIAL

Een frisse koffie mocktail met rozemarijn en sinaasappel

In de zomer is een koude koffie vaak verfrissender dan een warme kop koffie. Koude koffie kan je heel simpel houden, maar je kan ook uitpakken. Zo kan je kiezen voor een simpele koude koffie, maar kan je ook zelf zogenaamde koffie mocktails maken! 


De koffie mocktail geeft echt een zomers gevoel, en is net wat bijzonderder dan een gewone koude koffie. Voor het verfrissende koffiemoment in de zomer, heeft Douwe Egberts een recept voor een koffie mocktail. Deze koffie mocktail wordt gemaakt met cold brew. Dit is koude koffie die nooit warm geweest is, en gemaakt wordt met filterkoffie. Hiervoor kan je gebruik maken van jouw favoriete blend Douwe Egberts snelfiltermaling. De filterkoffie laat je samen met koud water een nacht trekken in de koelkast, waarna je het na filteren kan gebruiken als cold brew!


De koffie mocktail van Douwe Egberts is de cold brew special, een verfrissende mocktail met rozemarijn en sinaasappel. Om deze lekkere koffie mocktail te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig voor 1 serving:

1 schepje crushed ice

½ kop cold brew koffie

½ kop citrus soda

1 takje rozemarijn 

2 schijfjes sinaasappel 


Zodra je de ingrediënten verzameld heb, kan je beginnen met het maken van de cold brew special! Hiervoor kan je volgende stappen volgen: 

1. Pak een mooi, doorzichtig glas en vul deze met crushed ice. 

2. Schenk iets meer dan de helft van het glas vol met citrus soda. 

3. Schenk het andere deel van het glas vol met cold brew koffie. 

4. Garneer de mocktail met een takje rozemarijn en 2 schijfjes sinaasappel. 


Binnen een handomdraai is jouw cold brew mocktail dus klaar om gedronken te worden! Je kan ook een kan maken van deze verfrissende mocktail, zodat je samen met je vrienden kan genieten van een verfrissend koffiemoment in zomer. Cheers!