Op woensdag 1 juli is het ‘creative icecream flavours day’. We kennen allemaal de standaard ijssmaken, al noemen wij het liever de echte klassiekers, zoals aardbei, chocolade en vanille. Deze klassiekers zijn de laatste jaren aangevuld met smaken als hazelnoot, pistache en yoghurt. En ook creatieve smaken zien we steeds meer terug in de vitrine. Wereldwijd wordt er veel experimenteert en wordt het lijstje aan ijssmaken continu uitgebreid.

 

Voor de écht creatieve smaken wordt vaak de zogenoemde Variegato gebruikt. Onze leverancier Babbi is een van de meest innovatieve leveranciers als het gaat om de Variegato’s. Zo is de Variegato  met gekarameliseerde vijg perfect te combineren met cheesecakeijs en is de lemoncrock Variegato echt een aanrader samen met een verfrissend yoghurtijs.

 

In de ijswereld hebben we ook al veel écht unieke smaken voorbij zien komen. Waar het begon met dropijs en een ijsje dat smaakt naar haring, hebben we ook een truffel sorbetijs mogen verwelkomen; heerlijk te combineren met een hartig gerecht zoals steak tartare. Wij zijn al erg benieuwd naar de nieuwe combinaties die op 1 juli weer gepresenteerd worden! 


Maar weer even terug naar die klassiekers. Je hoeft namelijk geen unieke smaak te ontwikkelen om klanten te trekken. Want ook de ‘gewone’ smaken zijn nog steeds in trek. Bijvoorbeeld een heerlijk sorbetijsje, te bereiden met frisse fruitpuree’s.

 

Of neem de ultieme hardloper; Vanille-ijs. Deze smaak is nog steeds het meest geliefd en is gemakkelijk te combineren met andere smaken of als toevoeging bij een stukje warme brownie. Het enige dat je nodig hebt is de juiste vanille. 


Vanille of vanille? 

Wat is nou goede vanille? En welke kun je het beste in ijs gebruiken? Vraag een sample op bij onze accountmanagers! 


ICECREAM

IJsmix yoghito 30

Babbi

9123496

Passiepuree 6x1kg

Fruit Life

9054574