Een recept om nooit te vergeten

De geschiedenis van de Vergheten Graenen gaat duizenden jaren terug in de tijd. Het is dan ook bijzonder om te zien hoe deze ‘oude klassieker’ aansluit bij de vraag en wensen van deze tijd. We zien de vraag naar duurzame producten toenemen, evenals het aantal eetmomenten per dag.  

 

De producten die gemaakt worden met Vergheten Graenen, zijn producten met een goed verhaal. Niet alleen draagt dit product bij aan de biodiversiteit, ook zorgt deze graansoort voor meer creativiteit. Klinkt goed he? Een brood dat de zintuigen prikkelt en dan niet alleen het verhaal. Ook de smaak van deze Vergheten Graenen mag er zijn!

 

Het vakmanschap van jou als bakker komt volledig tot zijn recht aangezien Vegheten Graenen invloed hebben op de kneedeigenschappen, bakaard en het volume. Een uitgelezen kans om jouw ambachtelijke assortiment met behulp van onderstaand recept te onderscheiden.


Meer weten over de Vergheten Graenen van Koopmans? Bekijk snel de website en lees alles over deze historie van de broodcultuur

Benodigdheden:

Vergheten Graenen

10.000 gram

Witbroodpoeder300 gram 
Zout160 gram 
Gist220 gram 
Water6.200 gram

Werkwijze:


Maak een mooi soepeldeeg en zorg er daarbij voor dat je deeg ongeveer 27°C is. Weeg de deegstukken af naar wens en bol deze op. Maak de deegstukken naar ongeveer 50 minuten op en decoreer ze naar wens. Laat het 70 minuten narijzen en bak het vervolgens als grootbrood (ca. 38 minuten).