Dé top 7 paasfavorieten

Pasen wordt steeds uitgebreider gevierd in Nederland. Gunstig voor de bakker, want Pasen staat voor veel Nederlanders gelijk aan ontbijten en brunchen. Wat betekent dat Nederland op pad gaat voor lekker brood, croissants en meer luxe producten voor de paastafel. We zetten onze 7 paasfavorieten voor je op een rijtje.1. Chocolade paasei

In de Parijse en Antwerpse etalages kan je er niet omheen. De meest prachtig gedecoreerde chocolade paaseieren en paasfiguren. Ook in Nederland winnen grote gedecoreerde paaseieren in wit, puur, melk én gekleurde chocolade aan terrein. En terecht, want ze zijn niet alleen prachtig om naar te kijken. Ze zijn ook nog eens ideaal om cadeau te geven. Bovendien zal je al snel zien dat (potentiele) klanten verlekkerd voor je etalage je kunstwerken staan te bewonderen. Een perfecte manier om ze de drempel van de winkeldeur over te krijgen en te verleiden tot aankopen van meer lekkers voor het paasontbijt. 


2. Paasbrood

Stiekem is paasbrood natuurlijk een goed excuus om in april ook van die heerlijke stol met amandelspijs te kunnen genieten. Het paasbrood bij het paasontbijt is inmiddels bijna net zo onmisbaar als de kerststol bij het kerstontbijt. Je kan natuurlijk ervoor kiezen om hetzelfde recept te gebruiken maar misschien is het wel zo leuk om er een voorjaarstintje aan mee te geven. Maak het bijvoorbeeld wat frisser door citroenrasp toe te voegen aan het amandelspijs en vul het brood bijvoorbeeld met cranberries of appelstukjes. Zo kan jij je klanten verrassen met een frisse voorjaarsstol. 


3. Brioche

Een brioche zit wellicht al standaard in je assortiment. Zo niet dan is nu dé tijd om er mee aan de slag te gaan. Gewoon neutraal is de brioche namelijk al heerlijk om te serveren bij het paasontbijt. Maar het is ook een ideaal brood om te vullen bijvoorbeeld met amandelspijs of fruitvulling. Ook leuk: vlecht het brood in een ronde vorm en laat een opening in het midden zodat de klant er thuis nog een geverfd paasei in kan leggen. Zo maak je in een handomdraai een speciaal paasbrood van je brioche.   


4. Crackers

Naast chocolade paaseieren, paasbrood en brioche is het tijd voor een gezonder alternatief: oercrackers! Wellicht heb je het recept al voorbij zien komen in Rise! De oercracker is een ideaal product om rond deze tijd te introduceren. Het is namelijk een perfecte tegenhanger voor al het minder verantwoorde lekkers bij het paasontbijt. Bovendien maak je de cracker met een paar simpele aanpassingen ook nog eens gemakkelijk Vegan. Kortom: snel maken dat recept zodat die crackers een welverdiende plek krijgen op de ontbijttafel van jouw klanten. 

Van chocolade ei tot oercracker

5. Viennoiserie

Oké, oké, uiteindelijk draait het paasontbijt natuurlijk voornamelijk om gewoon lekker eten. Of het nu gezond is of niet. Daarom mogen wat ons betreft de croissants, koffie- en kaneelbroodjes niet ontbreken. Hoewel Nederlanders over het algemeen ontbijten met een boterham met hartig beleg zijn feestdagen juist hét moment om je standaard ontbijt los te laten en met zoet de dag te beginnen.  


6. (Desem)brood

Ja dan toch, ook een gewone oer-Hollandse boterham mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Maar dan wel wat luxer graag. De aanloop naar Pasen is een goed moment om je robuustere (desem) broden in het zonnetje te zetten. Geef ze een prominente plek in de winkel want tijdens het paasontbijt wordt er graag een heel brood geserveerd. Zodat men zelf lekker dikke plakken kan snijden of om het warm uit de oven te kunnen serveren. 


7. Goed belegd

Nu de ontbijttafel is gevuld met al dat verse brood is het tijd voor wat aandacht voor datgeen waarmee het belegd wordt. Zet bijvoorbeeld potjes moestuinjam en lemon curd bij de kassa. Perfect voor het stimuleren van een impulsaankoop. En wat denk je van de smaakvolle hagelslag variaties van Hagelswag ? Een mooie aanvulling op het paasassortiment toch? Extra voordelig, je hoeft er niet voor met je handen in het deeg. Ook wel eens fijn. 

Van viennoisserie tot broodbeleg

Croissant rb rond

Beko Huysmerk

8014447

Sapore fidelio

Puratos

8025440

Koffiebroodje mini

Lantmannen

8011114

Met welke paasfavorieten zorg jij dat jouw klanten een geslaagd paasontbijt neer kunnen zetten?