Roggenbrood recept met biologisch roggemeel


“Doe het biologisch, doe het goed”

Is het motto van Minoterie Suire, een Franse molen die sinds 1979 gespecialiseerd is  in 100% steengemalen biologisch meel.


Suire: 22 natuurlijke vuurstenen voor rijke en fijne meelsoorten

Minoterie Suire is al 44 jaar een grote speler in biologische meelsoorten. Minoterie is beroemd in Frankrijk en staat internationaal bekend om hun opmerkelijk fijne meelsoorten. Ze worden erkend vanwege hun constante kwaliteit en de hoge voedingswaarde in hun producten.


De authentieke techniek van het langzaam malen met 22 molenstenen zorgt voor het behoud van het graan, het omhulsel en de kiem. Vuurstenen geven de mogelijkheid om het graan zo fijn mogelijk te malen, dit bevorderd diverse bakkwaliteiten zoals hydratatie. Dit maakt dat het biologische meel van Minoterie Suire een kwaliteit heeft die door bakkers geprezen wordt. 


Tourte

Assortiment Minoterie Suire

Bio tradi T65

Suire

9035795

Inloggen
Inloggen


De geschiedenis van de molen

Oorspronkelijk stond de molen in Montaigu in Vendée (Frankrijk), Minoterie Suire is nu gevestigd in Boussay. Aan de rivierbank van de Sèvre Nantaise in de provincie Loire Atlantique in het westen van Frankrijk. Suire is onderdeel van de Moulins Associés, een familiale groep van lokale molenaars opgericht door Bertrand Girardeau. Het beroep van molenaar is aan hem van vader op zoon doorgegeven vanaf 1895. Beide molens hebben dezelfde onderdelen die zorgen voor een hoge kwaliteit van het meel en goede service voor gepassioneerde bakkers. 


baguette stokbrood frans

Een familie, van boeren tot molenaars, tot bakkers 

De molen wordt beheerd door een team enthousiastelingen die samenwerken als een kleine familie. Allemaal overtuigd van de voordelen van biologisch boeren. De molen van Suire verzorgt niet alleen de levering van biologisch meel en granen in Frankerijk en Europa maar ze helpen ook met het telen van het graan. De boeren waar ze mee samenwerken spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke kwaliteit.


Traceerbaarheid van graan tot bloem

De molen werkt met hoge standaarden en precieze specificaties om een superieure kwaliteit te kunnen garanderen van graankorrel tot jouw zak meel. Zodat jij als bakker, altijd weet waar het meel of graan vandaan komt.



Recept: T130 steengemalen biologisch roggebrood.


Ingrediënten:

Rogge T130: 1000 g

Zout: 24 g

Gist: 5 g

Vloeibare desem: 800 g

Water (TB 90°C): 800 g




Bereiding van het roggebrood


Kneden: 5 minuten op 1e snelheid, 2 minuten op 2e snelheid met een mixer

Eerste fermentatie: 35 minuten

Verdeling: afhankelijk van de grootte van de vormen

Vormen: Vorm lichtjes in een batardvorm en verdeel over de bakblikken

Rust: 20 minuten op kamertemperatuur en dan een aantal uur op 4°C (tot het deeg voldoende gerezen is).

Bakken: op 255°C voor 20 minuten, laat dan de hitte zakken.