Drakenfruit sorbet

Kinderen zijn dol op ijs, verras ze daarom eens met dit heerlijke gezonde alternatief voor smufenijs; drakenfruit sorbet. De roze kleur zorgt voor een lust voor het oog en het smaakt ook nog eens heel goed! 

DRAKENFRUIT SORBET 

Ingrediënten

1455 gram Pitaya Fruitlife (13% suiker)

350 gram Passievrucht Fruitlife (17% suiker)

1227 gram Suikerstroop 70 brix

908 gram Water 

60 gram Babbi Effeuno

Bereiding

Pitaya heeft een vrij “zwakke smaak”. Dit is de reden dat ik een combinatie maak met passievrucht puree. Doe de Pitayapuree en Passievrucht puree in een maatbeker. Voeg de suikerstroop en het water toe. Doe de Effeuno erbij en mix het geheel door elkaar. Draai het ijs tot de gewenste stevigheid af in de ijsmachine. Als je vers drakenfruit hebt kun je dit uiteraard ter decoratie gebruiken.


Suikerstroop 70 brix

Deze suikerstroop is samengesteld met een aantal suikers met allemaal hun specifieke zoetkracht en vriespuntverlaging. Door een juiste combinatie van suikers zorg je ervoor dat je ijs een mooie structuur krijgt en dat het mooi schepbaar blijft. 


Effeuno Babbi (9155594) 

Babbi gelato heeft een productlijn met daarin natuurlijke structuurverbeteraars. Voor sorbet hebben ze Effeuno ontwikkeld. Effeuno bevat o.a. verschillende vezels die er voor zorgen dat je recept wat vezelrijker wordt waardoor het ijs langer een mooie structuur behoudt. Heeft een fruitsoort van zichzelf al veel vezels zoals bijvoorbeeld mango, heb je weinig tot geen extra vezels nodig. Hoe minder vezel van nature hoe hoger je de effeuno kunt doseren.