Drie klassiekers voor de feestdagen

De feestdagen in de decembermaand gaan hand in hand met eettradities. Zo gaat er geen kerst voorbij zonder kerststol en kunnen/willen we ons geen Oud & Nieuw voorstellen zonder appelbeignets en oliebollen. We zetten drie klassiekers voor je op een rijtje.

 
De kerststol

Het brood gevuld met spijs en rozijnen is niet weg te denken van de ontbijttafel op eerste en tweede kerstdag. Maar ga ook eens aan de slag met variaties. Verwerk er bijvoorbeeld gele room in en kersen of gebruik eens noten in combinatie met een mix van zuidvruchten. Genoeg mogelijkheden om je klant te verrassen met een twist op deze heerlijke klassieker.Vulling voor je kerststol

Oliebollen/appelbeignets

Deze gefrituurde lekkernijen horen gewoon bij een glas champagne om twaalf uur. Maar naast de klassieke variant kan je natuurlijk aan de slag met leuke smaakvariaties. Laat je rozijnen of krenten bijvoorbeeld wellen in een amandellikeur of verwerk gekonfijt fruit in je oliebol. Zo hebben klanten een goede reden nog net iets vaker een oliebol te eten.
Onmisbaar voor je oliebollen

Rozijnen extra medium 10 s.c

Sunpearl

9031567

Poedersuikerstick 10g neutraal

Van Oordt

8050006

zeef 1,2 mm kunststof Ø305 mm

Beko Techniek

9126419

Gingerbread

Deze vaak vrolijk gedecoreerde koekjes voornamelijk bekend in de vorm van het zogenaamde gingerbread mannetje zijn wat minder gebruikelijk in de Nederlandse huishoudens dan bovenstaande twee producten. Maar wel erg leuk als aanvulling op je kerstassortiment. Maak er bijvoorbeeld kersthangers van en decoreer ze met kleurrijk glazuur.

Gingerbread kruiden

Gemberpoeder

Polak

8032648

Kaneel

Polak

8032620

Nootmuskaat gemalen

Polak

8032669

Kruidnagelen gemalen

Polak

8033033