De consument reist met liefde een dorp verder voor het beste ambachtsbrood. Brood dat vroeg in de ochtend vers is (af)gebakken en de ‘broodforens’ van buiten de bakkerij naar binnen toetrekt. Dát is de aantrekkingskracht van de ambachtelijke bakkerij en de reden dat de consument voor jou kiest, en niet voor een supermarktbrood. Geef nog meer kleur en smaak aan je assortiment en verras eens met durum, voor verrassend lekker brood.

 

Graan uit het Midden-Oosten

Durumgries (gemaakt van durumtarwe) is een rijk en multigetalenteerd graan. Een graansoort met vele voordelen, waar nog niet alle bakkers in Nederland van weten. De tarwe ontstond in het Midden-Oosten en verspreidde zich al vóór de Romeinse tijd over het Middellandse Zeegebied, waar het tot op de dag van vandaag nog volop gebruikt wordt voor pitabroodjes, pizza’s en Turks brood. Zuid- en Midden-Italië is tegenwoordig de grootste producent van durum in Europa.

 

Het Durum & Desem concept

Om de bakker kennis te laten maken met durum, bedachten Beko en Puratos het Durum & Desem concept; een workshop waarin je leert om vanuit één basisdeeg, meerdere authentieke broodsoorten te maken, zoals ambachtelijk vloerbrood, kleinbrood en baguettes. De durumexpertise van onze bakkers wordt tijdens de workshop met je gedeeld, waarbij rendement, efficiëntie in de bakkerij en smaakvergroting een grote rol spelen.