Puratos easy briochebrood

Easy Brioche

Voor zachte, zoete luxe lekkernijen!


Brioche is een broodsoort die rijk, licht en ietwat zoet is. Het zou rond de 16e eeuw in Frankrijk zijn ontstaan. Vandaag de dag is de Brioche overal ter wereld te vinden, in vele verschillende vormen en maten. Ook de populariteit is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Of het nu geserveerd wordt als ontbijt, sandwich of als dessert, briochebrood is een heerlijke traktatie die zeker in de smaak zal vallen.


Brioche heeft een vrij traditioneel recept, maar je kunt jouw fantasie de vrije loop laten om je eigen versie te maken. Easy Brioche is een handig uitgangspunt voor al je brioche-toepassingen, maar er zijn veel ingrediënten die je kunt toevoegen om een verschil te maken. Denk hierbij aan het toevoegen van kruiden, fruit, chocolade, de mogelijkheden zijn eindeloos. 


Volgens het consumentenonderzoek Taste Tomorrow van Puratos, is smaak nog steeds de belangrijkste aankoopreden voor broodproducten, gevolgd door de versheid en de prijs. Met Easy Brioche (50% mix) maak je de lekkerste briocheproducten; met een zachte botersmaak en -aroma, een lange malsheid, een zeer korte afbeet (smelt heerlijk in de mond) en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Met dit heerlijke product biedt Puratos je een nieuwe topper voor jouw klanten! 


Recept: Brioche brood naturel

BENODIGDHEDEN

5.000 gram (50%) Easy Brioche

5.000 gram (50%) Tarwebloem (patent)

4.400 gram (44%) Water

700 gram (7%) Gist (blok)


BEREIDING

Draai het deeg soepel en zorg ervoor dat het deeg op ongeveer 27°C is. Weeg 1.800 gram af en laat dit voor gedurende 5 minuten mooi opbollen. Verdeel vervolgens het deeg in 30 bolletjes van 60 gram. Leg hiervan 8 bolletjes in een ingesmeerd bakblik (kort model). Laat de bolletjes ca. 70-75 minuten rijzen. 



Vóór het bakken van de broodjes, bestrijk je deze met heel ei. Verwarm de oven tot 200°C en schiet daarna terug naar 175°C. Bak de broodjes in ongeveer 25 minuten bruin en gaar. Als de broodjes na het bakken bijna zijn afgekoeld, kan je deze inpakken. 


Easy brioche puratos