Carrot cake met speculaaskruiden


Recept voor 10 taarten van 24 cm Ø


Sinds een aantal jaar is carrot cake, ofwel worteltaart, niet meer weg te denken uit de vitrines van een ambachtelijke bakker of op de menukaart bij een koffietentje. Deze taart heeft haar smeuïgheid te danken aan de wortelen én de cream cheese frosting. De wortelen zorgen er namelijk voor dat de taart niet droog wordt. En de cream cheese frosting is gewoon de perfecte aanvulling. Mocht je de klassieke carrot cake een perfect najaarsjasje willen geven, probeer dan eens dit recept. Het recept is ontwikkeld door Polak Spices en bevat speculaaskruiden.

Wat heb je nodig voor de taart?

1755,4 gram Zonnebloemolie 

2751 gram Basterdsuiker

10,5 gram Zout 

1500 gram Heel ei 

2000 gram Bloem 

136,2 gram Bakpoeder

197 gram Speculaaskruiden

3000 gram Geraspte wortel 

400 gram Rozijnen 

300 gram Gedroogde abrikozen 

300 gram Gedroogde pruimen 

750 gram Walnoten in stukjes 

 

En voor de cream cheese frosting heb je nodig:

2500 gram Roomboter 

2000 gram Poedersuiker 

3000 gram Roomkaas


------- 


Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvormen in en zet ze klaar op bakplaten. Doe de zonnebloemolie, suiker en zout in de mengkom en klop dit een paar minuten op. Voeg het ei toe en mix dit kort door.

Doe de bloem het bakpoeder en de speculaaskruiden erbij en meng dit door. Voeg de wortel, rozijnen, abrikozen, pruimen en walnoten toe aan het beslag en roer door. Verdeel het beslag over de taartvormen. Bak de taarten gaar in ongeveer 60 minuten. Laat afkoelen in de vorm.

Klop de boter zacht en voeg in gedeeltes de poedersuiker aan de boter toe.  Meng vervolgens de roomkaas er doorheen. Snij de taarten doormidden en spuit een laag cream cheese frosting op de bodem. Leg de bovenkant er weer op en bestrijk deze met een laag cream cheese frosting. Garneer de bovenkant met wat stukjes grof gehakte walnoot.