Ei-catchers

Paaseieren: de supermarkten liggen er overvol mee. Meestal in de traditionele kleuren bruinof wit. Maak als bakker of chocolademaker het verschil en sla munt uit het kleuren van je choco-paascreaties. Volgens Ton Jongejan, chef bij Chocolate Academy Centre van Callebaut, zijn gekleurde eieren onweerstaanbaar en een boost voor je rendement.


Fluweelverf anders dan anders

One moment you’re in, the next you’re out. Kleur is trendgevoelig. En seizoensgevoelig. Hier kun je in het kleuren van je chocolade ook rekening mee houden. Als voorbeeld noemt Ton fluweel: “Waar je ook kijkt, fluweel is echt van nu. Die trend vertaalt zich ook naar de wereld van chocolade. Hier heb ik een paasei fluweelgroen geairbrusht. Deze chique, matte finish is anders dan anders, want normaal gesproken is glanzend echt de standaard.”Paasei vegen

Ambachtelijk vingerwerk

Paasei verpakking

Goed verpakt

Fluwelen paasei

Fluweelverf

Roze paasei

Airbrush

Airbrushen met de trends mee

Airbrushen: chocolatiers, patissiers en bakkers weten ervan, maar veel branden er hun vingers liever niet aan. Dat is helemaal niet nodig, vindt Ton: “Airbrushen met gekleurde cacaoboter of chocolade is voor de bakker nog best vernieuwend. Je moet je er even in verdiepen, maar daar krijg je wel een nieuwe skill voor terug. Naast het aanbrengen van kleur, is airbrushen ook geschikt om effecten of patronen te maken.”


Ambachtelijk vingerwerk

Het grote voordeel van gekleurde chocolade is dat je meer marge kunt maken en niet ieder jaar een vernieuwende verpakking hoeft aan te schaffen. Want de eieren zelf, die stelen de show. Eenvoudig in een transparante verpakking komen de eieren het beste tot hun recht. Door gekleurde chocolade of cacaoboter te spetteren aan de binnenkant van de mal, creëer je abstracte patronen die opvallen. Of gebruik je vinger voor het zetten van vegen, voor die ambachtelijke touch.