Foodtrends voorjaar 2021 patissiers en bakkers 


Goed nieuws! We lusten in 2021 nog steeds verfijnde patisserie en versgebakken brood. Maar hoe bereik je de consument in het nieuwe genieten? We hebben enkele foodtrends voor je op een rijtje gezet zodat je hierop kan inspelen en je voordeel uit kan halen! 


1. Home box a click away


E-commerce is als een broodje met te veel gist dat uit de bakvorm rijst. We kunnen online shops niet meer wegdenken. Vooral het gemak van klikken en laten bezorgen is iets waar de jongere generatie van smult. Investeer dus in een goede shop en zorg dat je aanbod opvalt want de concurrentie is groot. Zorg dat je de consument ook verrast met een bijzonder product. Denk bijvoorbeeld aan de home delivery Brownie box waarmee ze thuis los kunnen gaan met chocolade. Fun, lekker and just a click away! 


2. Beloon je trouwe klanten!


Trouwe klanten moet je in de watten leggen. Geef een kortingscode bij hun volgende online aankoop. Zo komen ze sneller bij je terug om patisserie of brood te kopen. Win-win dus! Niet onbelangrijk, je bindt hiermee je klanten nog meer aan je bedrijf. Uiteindelijk vloeit het uit tot de beste mond-tot-mondreclame. En als elke mond dan nog graag hapt in een gebakje of lekker brood, zal je online shop goed draaien. 


3. “Waar komt het vandaan?”


Het lijkt wel of de consument met een loep gaat shoppen. Waar komt de cacao vandaan? Hoe gezond is het? Zijn de ingrediënten duurzaam? Weten waar een product vandaan komt was al langer belangrijk, maar sinds de lockdown hechten we nog meer waarde aan veiligheid en verantwoordelijkheid. Daarom kiest de consument voor producten die goed zijn voor zichzelf en voor de planeet. Je hebt er dus alle baat bij om transparantie te geven en het vertrouwen van de consument te winnen. Alle chocolade bij Callebaut is duurzaam en wordt met zorg geproduceerd samen met de cacaoboeren. De Finest Belgian Chocolates zijn ook volledig traceerbaar van bean to bar. Dit is wat consumenten willen zien en horen. Gebruik het als mooie storytelling bij je product!


4. Eye candy op Instagram


Instagram is bezaaid met sterke visuele content. Hoe kan je nog onderscheidend zijn? Laat je creativiteit de vrije loop. Level up je patisserie en speel met vorm, textuur, decoratie en kleur. Gebruik bijvoorbeeld Ruby chocolade om een touch of pink te geven aan je croissant of madeleine. Of beleg een luscious Ruby donut met meringue pieces of Ruby biscottino. Een plaatje om te zien en een reden voor volgers om het te delen op hun social media-kanalen. Vooral de jongere generatie is gek op Instagramable content. Het is voor jou de ideale manier om ook hen te bereiken. 


Bron: FSIN Foodshopper 2021, Retail Detail, Consumer trends GM Callebaut.