Ga voor ijskoffie!

Waarom zou je ijskoffie verkopen? Het antwoord is heel simpel: het is een tijdloze, hippe drank die niet bijt met de rest van je assortiment. Sterker nog, je combineert twee producten die je misschien toch al in huis hebt. Daarnaast kan ijskoffie bijdragen aan het onderscheidend vermogen van je zaak én zorgen voor extra omzet in de winkel.

 

Nog een voordeel van ijskoffie: het ziet er niet alleen ambachtelijk uit, je kunt er ook een goede marge op maken. Verkoop je nog geen ijs, maar wil je hier wel mee starten? Laat je inspireren door Beko IJs.

 

Een goede ijskoffie begint bij de kwaliteit van je koffie of espresso. Wij raden koffie van dark of medium gebrande kwaliteitsbonen aan, hierdoor blijft de koffiesmaak in al die romigheid van het ijs behouden. Ben je van plan je koffie een professionele boost te geven of is het tijd voor een nieuwe machine of koffiebonen? Met Beko Koffie kun je alle kanten op.

Voor het maken van een ijskoffie heb je niet veel nodig. allereerst heb je ijs nodig. Start met een basis roomijs. Dit kan een eigen gepasteuriseerde ijsmix zijn of bijvoorbeeld Beko ijsmix. Daarbij heb je een pasta nodig. Wij hebben de Café Special van Babbi gebruikt. Meng de ijsmix met de pasta en laat dit afdraaien in de machine. Schep twee bollen van dit ijs in een glas of beker en giet hier een vers gezette dubbele espresso over. Top het geheel af met een toefje slagroom, topgel en crispearls. Steek er een rietje in en je ijskoffie is klaar.

 

Tip: Maak je (nog) géén ambachtelijk roomijs, maar heb je wel een softijsmachine in de zaak staan? Ook hiermee kun je heerlijke ijskoffies maken.