Groene Thee IJs met Honing en Kandij

Thee ijs is zeker in de zomer een frisse smaak. Vaak zie je een thee ijsje als sorbetijs om dit te onderstrepen. Een combinatie tussen sorbetijs en roomijs past ook prima en het wordt dan een ijsje wat het hele jaar door gegeten kan worden! De laatste jaren zijn er talloze theevarianten bijgekomen die je mooi kunt combineren met de verschillende ingrediënten in je ijs. Een “gewoon” thee ijsje kan al snel wat saai worden, door de verschillende toevoegingen kun je iedereen verassen.


Een sorbetijsje met weinig vezels is in tegenstelling tot een vezelrijk ijsje (een mango ijsje van verse mango bevat veel vezels van nature) best lastig te maken. Het kan je zomaar gebeuren dat je een grof ijsje krijgt wat iets sneller uit elkaar valt. Een goed uitgebalanceerde suikerstroop is belangrijk en door een emulgator toe te voegen krijg je een mooi zalvig ijsje wat je goed kunt scheppen.


Ingrediënten

2000 gram     sterk getrokken groene thee

1300 gram     suikerstroop 70 brix*

15 gram          cortina 

Decoratie  bruine kandijsuiker en honing


Trek de thee voor ongeveer 30 minuten. Voeg bij de thee de suikerstroop toe en meng de Cortina (emulgator) door deze ijsmix heen. Draai het ijs af in de machine op de sorbetstand. Bouw de bak ijs op uit een laagje ijs afgewisseld met de kandijsuiker en honing. Eindig met de honing en kandijsuiker als decoratie. 


*Recept suikerstroop 70 brix:


water                          2800 

kristal suiker             4030  

dextrose                    1140  

maltodextrine           1820  

invertsuiker               210   

Groene thee sorbet

Bloemenhoning

Beko Huysmerk

9080588

Inloggen
Inloggen
Cortina

Dawn

9086832

Inloggen
Inloggen