Het voorjaar staat bol van festiviteiten die ongekend veel kansen bieden voor de ondernemer. Een mooi ingerichte winkel die met het EK oranje kleurt doet jouw klant zich wanen in een ultieme oranjebeleving. Verras je klanten met lekkers om aan hun dierbaren te geven voor Moederdag en Vaderdag. Of ga aan de slag met een winactie waarbij de allerkleinste kunnen komen zoeken naar verstopte paaseitjes. Aan kansen geen tekort. Maak daarom van ieder feestje een succesvol verkoopmoment en haal het maximale uit jouw feestdag!

HET SLIMSTE AANBOD

Welke producten leg je in de winkel, voor welke prijs en waar presenteer je ze? Bereken de kostprijs op basis van de juiste afweeggewichten en actuele inkoopprijzen, om zo jouw brutowinst te optimaliseren. Bedenk welke producten als impulsaankopen kunnen dienen en maak combinaties tussen producten die vaak samen gekocht worden. Daarnaast zijn er tegenwoordig meer verschillende maaltijdmomenten. Natuurlijk van ontbijt tot diner, maar ook doordat we tegenwoordig helaas niet met grote aantallen aan dezelfde brunchtafel kunnen zitten. Wanneer de consument de festiviteiten opknipt in blokjes, zorgt dat voor meer eetmomenten waar jij als bakker op in kunt spelen.

KIJKJE IN DE KEUKEN

Heb je wel eens gedacht aan het organiseren van een workshop? Van een digitale snelcursus paasbroden bakken tot cupcakes maken en versieren voor Koningsdag. Leuk voor de kleintjes maar ook voor thuis! Verzorg een doe-het-zelf-pakketje met een duidelijke uitleg en verschillende decoraties. Jouw klanten krijgen zo een kijkje in de keuken, krijgen een gevoel bij jouw bakkers product én dit zorgt voor een heel gezin aan terugkerende ambassadeurs van jouw bedrijf!

SPAAR EN WIN!

De Nederlandse consument spaart graag, van zegels plakken tot voetbalplaatjes of een stempel bij iedere besteding van 5 euro of meer. Krijgt jouw klant iets lekkers mee bij een volle kaart of winnen de kids een oranje tompouce met een mooie tekening of kleurplaat van jouw bakkerij? Vul een kom met chocolade paaseitjes of voetballen en laat je klanten raden naar het exacte aantal. De winnaar krijg een mand vol lekkers. Zorg voor aandacht via social media, in je winkel of op jouw website. Dat zorgt vervolgens voor 'gratis' mond-tot-mond reclame én voor terugkerende klanten!

Van feestje tot verkoop!

Souplesse sinaasappel

Chocuise

8047017

Midi soes r.b. oranje 54st.

Van Strien

9141061

Bloesem oranje chocolade 2,5kg

Mona Lisa

9131120

Tompouceroom

Steensma

9042207

Slagroom ms LH

Debic

9099983

Tulip oranje

Dobla

9085266

Tompoucestroken mg

Pruvé

8014825