Ondanks de wat druilerige dagen, staan ook de warme dagen weer op ons te wachten. Men zegt dat we tijdens deze warme dagen ook warme dranken moeten nuttigen, zoals bijvoorbeeld een kopje thee. Maar goed. Meestal hebben we tijdens de zomerse dagen meer zin in een koud drankje, ter verkoeling. En ook dan komen we uit bij thee; ijsthee!

 

Met de theesmaken van Pickwick Slow Tea maak je zelf de lekkerste ijsthee. Zoals bijvoorbeeld de Pickwick Slow Tea Rose Berry Blues. Perfecte verfrissing voor zomerse dagen. Benieuwd naar het recept? Scroll dan naar beneden! 

WAT HEB JE NODIG?

-          Karaf van 1 liter, of een andere kan;

-          Glazen of meeneem bekers;

-          Cocktailprikkers (18 cm);

-          Een lepel;

-          Twee zakjes Slow Tea Rose Berry Blues;

-          Ijsklontjes;

-          Frambozen;

-          Een limoen.

 

WERKWIJZE

Zet een liter sterke thee. Door heet water over de zakjes heen te gieten, krijgt de thee een betere extractie. Laat de thee ongeveer 3 tot 5 minuten naar smaak trekken. Vervolgens laat je de thee wat afkoelen voor je het in een glas giet. Doe wat ijsklontjes in een glas of beker en giet hier de thee overheen. Rijg wat frambozen op een cocktailprikker en garneer de ijsthee af met een limoenpartje en het frambozenprikkertje. 


Decoratietip: Maak ter decoratie limoenkrullen. Snijd met een zesteur een rondje in de limoen zodat je een sliert maakt van ongeveer 6 cm. Krul de sliert om een rietje en laat deze opstijven in de vriezer voor een extra kruleffect.