Kruidig, maar toch exotisch. Een perfecte combinatie voor een zomerse taart.
 

Met de Chai-latte melange van Polak Spices geef je een oosterse touch aan jouw taart. Dankzij het grote percentage Laos krijgt de Chai-latte melange een frisse smaak. Laos is een redelijk uniek kruid in de Nederlandse keuken en levert daardoor een interessante basis voor deze melange. De Laos wordt onder andere ondersteund door kardemon, gember en kaneel. Deze kruiden zorgen voor net wat meer pit. 


Maar hoe kun je deze kruidenmelange het beste toevoegen aan je taart? Het antwoord is eigenlijk vrij gemakkelijk. Je voegt de kruiden volgens onderstaand recept toe aan het taartdeeg en creëert hiermee een kruidige taartbodem. Hoe je de taart verder garneert en decoreert is natuurlijk aan jou. Wij hebben het recept ontwikkelt met een laagje frangipane, room en verse aardbeien. Uiteraard kun je zelf kijken welke andere fruitsoorten voor jou een smakelijk combinatie bieden.

 

Wat heb je nodig?

151,7 gram roomboter

75,8 gram witte basterdsuiker

75,8 gram fijne kristalsuiker

19 gram heel-ei

2,2 gram zout

103,3 Zeeuwse bloem

103,3 Patentbloem

10,6 gram bakpoeder

8,3 gram Chai-latte melange

 

Hoe ga je te werk?

Meng de boter, met de suiker, het ei, zout en Chai-latte melange door elkaar. Voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe en meng het tot een mooi deeg. Verpak het deeg in plastic en laat minimaal een uur rusten in de koelkast. Rol vervolgens het deeg uit tot 8 mm dik en leg het deeg in de bakvorm op een bakplaat. Spuit een laag frangipane op de taartbodem laat een rand van circa 1-2 cm vrij. Bak de sloffenbodem in ca 20-25 minuten gaar en goudbruin. Breng op de afgekoelde bodem een laagje banketbakkersroom of Zwitserse room aan. Verdeel de verse aardbeien over de taart en smeer die licht in met blanke gelei.

 

Zomerse taart

Chai-latte melange 1kg

Polak

9120172

Inloggen
Inloggen
Giallo gele roompoeder

Beko Huysmerk

8038284

Inloggen
Inloggen
Afdekgelei spray aardbei

Beko Huysmerk

9086728

Inloggen
Inloggen