Levanto, de smaak van tijd



Levanto, de smaak van tijd is een concept van Paniflower rond desembrood.  Desembrood is brood met een unieke, volle en natuurlijke smaak, maar evenzeer zijn de heerlijke krokante korst en de stevige beet van de kruim typerende kenmerken.

LEVANTO staat voor het creëren van smaak via natuurlijke fermentatie. Dit vergt kennis en tijd. Paniflower biedt zijn klanten deze kennis alsook de noodzakelijke middelen aan. Bovendien helpen ze je graag om heel efficiënte, haalbare productieschema’s uit te werken. Van zodra je gestart bent met LEVANTO is tijd niet langer je vijand maar net je beste vriend! LEVANTO is bovendien een concept dat voldoet aan de verwachtingen van de consument:

Desem is 100% natuurlijk en gezond en de unieke smaak en de karakteristieke kenmerken van desembrood passen vlekkeloos bij het natuurlijke en ambachtelijke imago dat brood kenmerkt. 


(s)maak het verschil


Levanto omvat 3 fermentatiemodellen: Levanto 3, Levanto 12 en Levanto 24.


LEVANTO 3 is ideaal om stapsgewijs desem in jouw bakkerij te integreren. Door minimaal 3u extra fermentatietijd in te bouwen krijgt het brood een elegante, milde meersmaak. We doen dit door vrij klassieke broodrecepten op basis van gist met desem aan te reiken. 


Bij LEVANTO 12 wordt de toevoeging van klassieke bakkersgist aanzienlijk beperkt. Er wordt minimaal 12u extra fermentatietijd toegepast. Het brood wordt hierdoor verrassend en duidelijk verschillend qua smaakbeleving, korst- en kruimkarakteristiek.

LEVANTO 24 wordt aanzien als het eindstation van een succestraject. Desem komt hier volop tot zijn recht. Het gebruik van bakkersgist is nihil. De klassieke fermentatietijd wordt met liefst minimaal 24u uitgebreid. Deze desembroden zijn robuust met een sterk karakter. Meestal wordt vertrokken vanuit traditionele bloem- en meelsoorten die dankzij de eigen specifieke fermentaties onderscheidend worden. Is werken met desem onbekend terrein of heb je al ervaring maar wil je graag een stapje verder gaan? De Paniflower baktechnologen staan klaar om u hierbij te ondersteunen, rekening houdende met uw mogelijkheden.

Werken met desem vereist wel wat extra materiaal. Daarom hebben we voor onze klanten een Levanto starterspakket samengesteld. Dit starterspakket bevat zowel promotiemateriaal om je klanten warm te maken voor Levanto als bakmateriaal voor een vlotte verwerking van uw (gekoelde) degen.


Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met jouw Beko Groothandel- of Paniflower accountmanager.


Levanto, de smaak van tijd

Meergranen P

Paniflower

8035770

Inloggen
Inloggen
Silverflower

Paniflower

8035939

Inloggen
Inloggen
Panigraines

Paniflower

8035743

Inloggen
Inloggen
7-graantje

Paniflower

9139498

Inloggen
Inloggen
Tradition desem

Paniflower

9158226

Inloggen
Inloggen
Santofin VKM

Paniflower

8035637

Inloggen
Inloggen
Episanne tradition

Paniflower

8035689

Inloggen
Inloggen