Breng jouw klanten in de winkel in de mood voor

MOOD CHOCOLATES!


Hoewel elke winkel er anders uit ziet, wil iedereen dat zijn of haar producten goed verkopen. De instore communicatie materialen zijn handig om de Mood Chocolates in de kijker te zetten. Maar hoe zet je ze het beste in? Dit zijn 4 tips om jouw klant in de mood te brengen voor Mood Chocolates!

1. STOPKRACHT: DE WEG NAAR JOUW WINKEL


Elke voorbijganger is een mogelijke klant. Creëer daarom een impactvolle stopkracht door op te vallen. Hang de A1 poster naar buiten gericht en display in je etalage de kleurrijke Mood Chocolates los of in de koker. Vergeet hier social media niet. Ziet je etalage eruit als de chocoladefabriek van Willy Wonka? Plaats een foto op Instagram of Facebook zodat klanten het in het straatbeeld kunnen herkennen als ze langslopen. 

2. DE KRACHT VAN MATERIALEN BUNDELEN


Creëer een centrale plek waar klanten alles vinden over Mood Chocolates. Je trekt meer aandacht door alle materialen samen te bundelen dan wanneer je alles verspreidt. Display ook duidelijk het ballotinkaartje met de QR-code waarop de klanten kunnen lezen dat de chocolade van Callebaut duurzaam en traceerbaar is. Je trekt hier zeker de aandacht van de nieuwe generatie mee, die deze onderwerpen belangrijk vinden. En als laatste: maak je winkel speels en interactief door de Mood Chocolatestickers op de grond te kleven en als voetspoor naar de plek te leiden.

3. INSPIREER DE KLANT!


Laat zien hoe de Mood Chocolates werken en schrijf op de speciale Mood Chocolate-ansichtkaart hoe je je voelt. “Jij en deze chocolade geven me vlinders in de buik!” Humor werkt, dus maak er een leuke tekst van. Presenteer het op de toonbank met de bijpassende chocolades en je zult zien dat goed voorbeeld doet volgen.

4. PROEVEN IS KOPEN


Zoals met al jouw (nieuwe) producten en concepten geldt ook hier: proeven is kopen. Promoot het nieuwe concept door iedere klant een Mood Chocolate te laten proeven. Laat de winkeldames hierbij een catchy vraag stellen zoals “Hoe voel jij je vandaag”? en toon eventueel de langwerpige smaak-labels, zodat klanten zich kunnen oriënteren.