Pasen ‘not without my chocolate’

De impact van het coronavirus is groot op het dagelijks leven van iedereen. Ook voor de Nederlandse chocolatiers, die kampen met winkels vol paaseitjes maar amper klanten. Terwijl Pasen juist één van de piekmomenten in het jaar is. Om alle chocolatiers in deze crisis extra te ondersteunen, brengt Callebaut het online platform ‘Not Without My Chocolate’ naar Nederland: “Koop dit jaar meer dan ooit je paaseitjes en paashazen bij de chocolatier om de hoek en ondersteun de lokale ondernemers”.


Pasen is voor onze chocolatiers één van de drukste periodes van het jaar; voor sommigen zelfs goed voor 30% van hun omzet. Vele chocolatiers zijn al weken druk bezig met de voorbereidingen en hebben grote voorraden geproduceerd. Ook andere feestdagen zoals Moeder- en Vaderdag staan voor de deur. Om onze chocolatiers te ondersteunen is het online platform ‘Not Without My Chocolate’ gelanceerd. Chocolatiers kunnen op deze manier hun klanten in deze periode van ‘social distancing’ blijven bereiken en voorzien van de lekkerste chocolade.”  Kristof Bastiaens, Sales Director Barry Callebaut Gourmet Benelux

Als voedingswinkels houden chocolatiers de deuren open voor hun klanten, maar gezien de restricties blijven die massaal thuis en wordt paaschocolade nu vaker in de supermarkt gekocht. De hoogste tijd dus voor een oproep om paaseitjes en paashazen vooral bij de lokale ondernemers om de hoek te blijven kopen.

Alle chocolatiers in ons land kunnen zich aansluiten bij het platform door een profiel aan te maken. Daarbij kunnen ondernemers aangeven welke diensten ze aanbieden, bijvoorbeeld thuisbezorging of online bestelling. Dankzij een uitgebreide zoekfunctie vinden consumenten vervolgens makkelijk de weg naar hun lokale ondernemer. Er kan onder andere worden gefilterd op woonplaats, naam en leveringsmethode. 

Callebaut roept alle chocolatiers in ons land op om een profiel op het platform aan te maken en om zo de band met hun klanten te behouden of versterken. Callebaut ondersteunt met het platform chocolatiers in 7 andere landen. In tijden van corona brengt de campagne #NotWithoutMyChocolate op deze manier chocolatiers van over de hele wereld samen.