Prijsstijgingen eiwit, heel ei en eigeel

We zien dat de tekorten aan meel en bloem door de oorlog in Oekraïne nu ook gevolgen heeft in andere productgroepen, met name het eiwit, heel ei en eigeel in ons assortiment.


Door de schaarste aan tarwe en mais voor legkippenvoer, zijn de prijzen voor deze grondstoffen fors gestegen. Dat zorgt ervoor dat onze toeleveranciers van eiwit, heel ei en eigeel een toeslag op hun producten hebben gelegd.


Daarmee wordt nog enigszins gegarandeerd dat de pluimveehouders het voer krijgen en uiteindelijk de ei-producten beschikbaar blijven.


Dat zorgt ervoor dat we deze toeslag zullen doorvoeren vanaf maandag 28 maart die per productgroep verschillend is:


Productgroep Totaal per kg

Vloeibaar ei wit € 0,27

Vloeibaar heel ei         € 0,43

Vloeibaar eigeel         € 0,64 


Deze prijsstijgingen gelden voorlopig tot en met 30 april a.s., waarna per maand opnieuw berekend zal worden wat de toeslagen per productgroep zullen zijn.


We hebben momenteel voldoende volumes vastgelegd, waardoor we kunnen inspelen op de normale vraag van onze klanten. Dit houdt wel in dat extra inslaan op dit moment niet kan en vragen het begrip van iedereen voor het feit dat extra bestellingen op dit moment dus niet gehonoreerd kunnen worden. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat iedereen de gewenste goederen kan bestellen en zijn/haar klanten kan voorzien van het broodnodige.


De laatste updates rondom de huidige grondstoffenmarkt kun je terugvinden in het nieuwsoverzicht op onze webshop. Daarnaast communiceren we ook de prijswijzigingen iedere week op onze webshop. Deze vind je hier.