Prijsstijgingen suiker en leveranciers

Suiker

De uitdagende grondstoffenmarkt heeft sterk effect op de suikerprijzen. Een verhoogde suikerconsumptie in combinatie met duidelijk minder bietenproductie zorgt voor druk op de markt. Maar vooral energie- en transportkosten spelen een grote rol, gezien suiker een productieproces kent waar veel energie voor nodig is. Het afsluiten van een goed en groot genoeg energiecontract is in heel Europa een grote uitdaging. Deze situatie heeft als gevolg dat de grote producenten van suiker terughoudend zijn in hun aanbod. Door druk op de suikermarkt hebben wij per 5 september 2022 de prijzen van alle soorten suiker van de leverancier Cosun Beet Company verhoogd met € 0,10 cent per kg.


Vanuit leveranciers

Tevens ontvingen we van de volgende leveranciers prijsstijgingen per 5 september:

- AB Mauri – gist                stijging van ca. 20%

- AB Mauri – grondstoffen            stijging van ca. 18%

- Steensma                   stijging tussen 1 en 35%

- Vipam – marsepein, blechrein   stijging tussen 6% en 15%


Hoewel we niet kunnen voorspellen hoe de prijzen zich in de toekomst ontwikkelen, staat vast dat we allen rekening dienen te houden met meer prijsstijgingen. Het advies is daarom nog steeds om prijsverhogingen door te berekenen in het eindproduct.


De laatste updates rondom de huidige grondstoffenmarkt kun je terugvinden in het nieuwsoverzicht op onze webshop. Daarnaast communiceren we ook iedere week de prijswijzigingen op onze webshop, deze vind je hier.