FINGER ABRIKOZEN ROZEMARIJN

Kruiden en zomersfruit, dat is in veel gevallen een goede combinatie. Zo zien we bijvoorbeeld vaak een combinatie van aardbei en basilicum, sinaasappel met kaneel en munt en citroen. Ook zien we variaties als blauwe bessen en lavendel. Ook CSM Ingrediënts is gek om de combinatie van fruit en kruiden. Zij hebben een recept ontwikkelt met abrikozen en een vleugje rozemarijn. Verras je klanten met deze smaakvolle creatie.

 

Als kers op de taart is dit recept ook nog eens vegan; smakelijk en toegankelijk voor (bijna) iedereen.  

1. ZANDDEEG 

500   gram - Debco Trio Wals 

10     gram - Zout 

250   gram - Poedersuiker 

650   gram - Bloem 

100   gram - Amandelpoeder 

55     gram - Trad'extra of puddingpoeder 

150   gram - Soja Melk 

Meng de DEBCO TRIO WALS, zout, poedersuiker, bloem, amandelpoeder en TRAD‘EXTRA (of puddingpoeder voor warme bereiding) in een bekken. Voeg de sojamelk toe en draai tot er een zanddeeg ontstaat. Laat minstens 2 uur rusten in de koelkast. Voor de bodems: rol het deeg uit tot een dikte van ± 3 mm. Snijd rechthoeken van 13,5 x 4 cm. Voor de afwerking: Rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm. Snijd stroken van 12 x 1,5 cm. Bak in een geventileerde oven op ± 170°C gedurende ± 10 minuten.

2. BISCUIT MUESLI 

220   gram - Vegan Cake & Muffin 
175   gram - Water 
150   gram - Olie 
15     gram - Pompoenpitten 
35     gram - Gedroogde abrikozen blokjes 
6       gram - Havervlokken 

Meng de CAKE & MUFFIN VEGAN mix, water en olie in een bekken en meng 30 seconden in de eerste versnelling daarna 5 minuten in de 2de versnelling. Meng de andere ingrediënten onder het beslag. Verdeel de massa over een kader van 40 x 30 cm. Bak in een geventileerde oven op ± 170°C gedurende ± 12 minuten.

3. ABRIKOOSVULLING

500   gram - Fruffi Abrikoos 

4. MOUSSE VANILLE ROZEMARIJN 

260   gram - Sojamelk
1        stuk - Vanillestokje 
7       gram - Rozemarijn 
50     gram - Suiker 
7       gram - Pectine 
7       gram - Trad'extra 
365  gram - Pati Whip Vegan 

Breng 3/4 van de sojamelk aan de kook met het vanillestokje, het uitgeschraapte vanillemerg en de verse rozemarijn. Verwijder na ± 5 minuten trekken de rozemarijn. Meng de rest van de sojamelk met de TRAD‘EXTRA, pectine en de suiker. Voeg de hete gearomatiseerde sojamelk toe en verwarm, onder voortdurend roeren, tot de melk kookt en dikker wordt. Laat de bereiding snel afkoelen tot 30 °C en voeg voorzichtig de opgeklopte pati WHIP VEGAN toe.

5. ORANJE GLACAGE 

200   gram - Jelfix Neutraal 
200   gram - Water 
800   gram - Jelfix Mirror Neutraal 
                    - Oranje Kleurstof 

Breng de JELFIX NEUTRAAL en het water aan de kook, voeg dan JELFIX MIRROR NEUTRAAL toe en meng zonder lucht toe te voegen. Kleur naar wens. Gebruik bij ± 40 - 45°C.

OPBOUW 

Leg het muesli biscuit in een kader en verdeel de Fruffi Abrikoos erover. Vries in. Snijd na het invriezen interieurs van 11 X 1,5 cm. Spuit de vanille-rozemarijnmousse in de vorm (30 g/uitsparing). Druk het interieur er in en strijk glad af. Vries het geheel in en ontvorm. Glaceer de finger met de oranje glaçage en zet het direct op de het zanddeeg plakje. Leg er vervolgens het 2de gebakken plakje zanddeeg op. Klop de Pati Whip Vegan op. Spuit met een zigzag beweging op de finger. Decoreer met stukjes gedroogde abrikozen en pompoenpitten (zie foto).