Minder suiker, meer smaak 

Recept schuimgebakje met limoen


In de Nederlandse bakcultuur worden heerlijke producten gemaakt waarin veel slagroom wordt verwerkt. De Nederlandse consument is een echte zoetekauw. Maar smaken veranderen. En de klant vraagt steeds vaker naar producten met minder toegevoegd suiker. Daarom introduceert Debic de Slagroom met 8% suiker.


Krokant eiwit schuim en luchtige slagroom zijn een klassieke combinatie, de frisse limoen vulling en de minder zoete slagroom zorgen voor een mooie balans. Ontdek in deze blog dit heerlijke recept.


Ingrediënten voor 13 stuks


Eiwitschuim

400 g eiwit

700 g suiker

15  g maiszetmeel


Citroenroom

20 g Debic brioche boter

300 g citroensap

30 g eigeel

100 g suiker

12 g maiszetmeel

2 g         gelatine

10 g water


Slagroom

800 g Debic Slagroom met 8% suiker, opgeslagen


Chocolade coating

300 g cacaoboter

300 g witte chocolade

Bereiding


Eiwitschuim

Meng het eiwit met de suiker en verwarm tot 50 °C. Klop dit luchtig op. Zeef het maiszetmeel en spatel door de meringue.


Citroenroom

Breng het citroensap aan de kook. Meng het eigeel met de suiker en het maiszetmeel. Voeg toe aan het warme citroensap en breng aan de kook. Haal van de warmtebron, week de gelatine in het water en voeg de gelatinemassa toe en de boter. Bewaar in de koeling.


Chocolade coating

Smelt de witte chocolade met de cacaoboter.



Opbouw en afwerking 

Spuit met een St. Honoré-spuitje nr. 25 dopjes in een rondje met de meringue. Droog deze op 110 °C voor 3 uur. Spuit de bodems af met de coating, zodat deze minder vocht aantrekken. Spuit met een St. Honoré-spuitje nr. 25 dopjes slagroom op de bodem. Maak een kuiltje in het midden en vul dit met citroenroom. Decoreer met limoenrasp, chocoladeschijfjes en limoenzestes.



Meer informatie over Debic slagroom? 

Bezoek de shop in shop en ontdek meer over de slagroom met 8% suiker en de nieuwe Vegantop! Een geheel plantaardig alternatief. 


Of download de gratis Debic 8% suiker brochure, hierin lees je meer over de nieuwe slagroom. Laat je inspireren door verrassende recepten.