Het najaar staat bekend om haar feestdagen. Zo ontvangen we half november de goedheiligman, is begin december het heerlijk avondje gekomen, vieren we met onze geliefden Kerstmis én tellen we aan het eind van december af tot de start van 2021.

 

Veel feestdagen en daar hoort lekker eten en drinken bij. We zien veel overheerlijke recepten de revue passeren. Chocoladeletters, een winterse focaccia, pompoensoep en ga zo maar door. Maar ook met warme dranken kun je variëren. Want hoe heerlijk is het om met een warme chocolademelk en een kleedje bij een openhaard te zitten? Wij weten nog wel wat lekkers! 

Ook met koffie kun je namelijk eindeloos variëren. Neem bijvoorbeeld een latte macchiato. Een latte met chocolade of karamel zien we met enige regelmaat. Maar wat dacht je van een speculatte?

 

Wat heb je nodig?

Voor één speculatte

 

-          Een latte glas

-          Speculaassiroop

-          Slagroom

-          Schuddebuikjes

 

Én natuurlijk een goede koffiemachine die in een handomdraai een romige latte macchiato zet.   

 

Hoe ga je te werk?

Nou een kind kan de was doen! Schenk ongeveer 10 ml siroop in het glas. Zet het glas onder de koffiemachine en vul deze met een romige latte. Spuit vervolgens een toet slagroom op de latte macchiato en top het af met schuddebuikjes. 

SPECULATTE

Espr.bonen Medium 6x1kg

Douwe Egberts

9102468

Esprit speculaas

v. Wees

8043168

Latte Macchiato glas

Douwe Egberts

9103330

Melk volle uht 6x1l

Globemilk

9058719