Update uitdagende grondstoffenmarkt


De uitdagende grondstoffenmarkt houdt ons allen bezig en de tekorten die al speelden, blijven aanhouden. Deels door corona gerelateerde oorzaken zoals we eerder in september meldden. Maar ook door oogsten van o.a. frambozen en peren die dit jaar mislukt zijn. Daarbij komen de hevige overstromingen van afgelopen zomer in Nederland, België en Duitsland. We hebben nu nog steeds te maken met de nasleep hiervan. 


Als gevolg van de uitdagingen van de huidige grondstoffenmarkt hebben ook wij te maken met stijgende prijzen: van grondstoffen, transport en verpakkingsmateriaal. Ook de sterk stijgende energieprijzen en de oplopende loonkosten vanwege de krapte op de arbeidsmarkt spelen een belangrijke rol. Daarnaast zien we een stijgende vraag naar grondstoffen. Bijvoorbeeld zuivel. Tekorten in combinatie met gelijkblijvende of stijgende vraag leiden steeds meer tot prijsverhogingen. Roomboter is daar een recent voorbeeld van. We adviseren je om in jouw calculaties hier rekening mee te houden. 


De vertragingen in leveringen blijven helaas ook aanhouden. Hierover houden we jou en onze andere klanten dagelijks op de hoogte en overleggen welke beschikbare alternatieven wij wel kunnen leveren.


De laatste updates rondom de huidige grondstoffenmarkt kun je terugvinden in het nieuwsoverzicht op onze webshop. Ook kun je in onze webshop zien welke producten tijdelijk niet leverbaar zijn. Deze producten hebben de aanduiding ‘tijdelijk niet leverbaar’. Daarnaast communiceren we de prijswijzigingen iedere week op onze webshop. De prijswijzigingen vind je hier.