Van tarwe met hoog eiwit naar regio granen

Nog steeds duurt de oorlog in Oekraïne en daarmee ook onze grondstof- en energiecrisis. De recente graandeal tussen Oekraïne en Rusland dempt weliswaar de Matif, maar biologische granen blijven schaars en duur. Aanvoer van Bio-Granen uit de Oekraïne is niet mogelijk en daarmee is er geen aanvoer van Hoog-Eiwit tarwe.


De biologische bakker met zijn biologische broodassortiment is de laatste 30 jaar ingrijpend veranderd en positief ontwikkeld: van buswit-bruin-volkoren, naar desembrood, croissants, gevuld brood etc.. Hierdoor wordt echter steeds meer gevraagd van de meelsoorten en de Oekraïense tarwe met hoog eiwit heeft dit alles mogelijk gemaakt. 


Wegens het relatief grote aanbod van deze tarwe uit Oekraïne konden we tot nu toe inspelen op de vraag vanuit de markt met een standaard graan melange geschikt voor de meeste typen bloem en meel. Momenteel moet het met het vrij schaarse aanbod van meer regionaal biologisch graan gelijksoortige resultaten behaald zien te worden, het lijkt een onmogelijke opdracht. 


De Commandeursmolen is sinds maart 2022 gestart met productontwikkeling, een lange weg van onderzoek en testen met regionaal biologisch graan. Momenteel hebben zij aangegeven direct te moeten stoppen met onderstaande artikelen. Voor deze producten hebben ze nieuwe soorten ontwikkeld, 1 lijn op basis van gist en 1 lijn op basis van desem.

Gelieve bovenstaande producten te bestellen met het nieuwe artikelnummer, zolang de voorraad strekt worden klanten beleverd met het oude artikel.