ICE ICE BABY!

Vanille-ijs. Een echte klassieker, maar nog altijd even lekker. Kom je bij een ijssalon, dan mag deze smaak ook niet ontbreken. Maar binnen het ambacht zijn wij natuurlijk wel wat kieskeuriger als het gaat om vanille. Maar wat weet jij over vanille?

 

Polak kent diverse Vanilleproducten; Bourbon Vanille-extracten, Bourbon Vanillesuikers, Bourbon Vanillestokjes en Bourbon Vanille gemalen. Deze producten voert J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij b.v. onder de merknaam Van Amstel Visser & Co. Deze producten worden allen geproduceerd met 100% natuurlijke Bourbon vanille. Maar wat is Bourbon Vanille? En hoe komt het aan deze naam? Bourbon Vanille wordt gezien als Vanille van de beste kwaliteit. Maar niet alle vanillesoorten mogen zomaar Bourbon genoemd worden. Vanille kan alleen "Bourbon vanille" worden genoemd als het afkomstig is uit Madagaskar of Réunion, vernoemd naar de (voormalige) naam van Réunion: ÎleBourbon. 


Terug naar het ijs! Het liefst zien we bij ambachtelijke ijsbereiding het gebruik van echte Bourbon Vanille. Dit geeft de kenmerkende Vanillepuntjes in jouw product, wat jouw klant die extra Vanille beleving en smaak geeft. Gebruik daarom échte vanille. Polak deelt graag haar recept. 
Meer vanille? 

Bekijk alle vanilleproducten door op onderstaande button te klikken: 


Meer vanille!Wat heb je nodig?

2500 gr. Verse melk

    50 gr. Bourbon Vanille suiker 2x met 

  150 gr. Eidooier

  400 gr. Suiker

    85 gr. Mager Melkpoeder 1%

  150 gr. Dextrose

    53 gr. Glucose

    12 gr. IJsbindmiddel

  372 gr. Slagroom 

  

Werkwijze

Weeg alle droge stof af. Verwarm de melk en de eidooier  tot een temperatuur van 45⁰C. Meng vervolgens alle droge stof met elkaar. Giet de warme melk van 45⁰C op de droge stof.  Verhit alles door tot 82 ⁰C. Laat het daarna afkoelen en voeg bij 65⁰C de slagroom toe. Terug laten koelen tot 4⁰C. De ijscompositie 4 uur laten rijpen (rusten om de bindmiddelen de gelegenheid te geven zich te hechten aan de watermoleculen). Hierna afdraaien in de ijsmachine tot ijs.

Vanille!

Bourb.vanille-extract

Van Amstel Visser & Co.

8032795

Bourbon vanillestokjes

Van Amstel Visser & Co.

8032800

Vanillesuiker 2xmet

Van Amstel Visser & Co.

8032729