In een eerder blog hebben we het al gehad over VEGAN. Een term die we regelmatig horen. Maar ook VEGA horen we vaak. Inmiddels is circa 4 procent van de Nederlandse bevolking vegetarisch. Dit houdt in dat zij dus geen vlees, gevogelte, vis of schelpdieren eten. Wél eten zij eieren, kaas en zuivelproducten. Ook gelatine of kaas met dierlijk stremsel kan voor vegetariërs een hekelpunt zijn. Hier zit tenslotte een ingrediënt in dat afkomstig is van een dier dat niet meer in leven is.

 

Gelukkig is het gemakkelijk om in te spelen op de behoefte van een vegetariër. Veel producten bevatten namelijk geen vlees. Maar ook de bekende vleesproducten zijn tegenwoordig verkrijgbaar voor de vegetariër; alleen dan natuurlijk met een vleesvervanger.

 

Naast de termen veganist en vegetariër, horen we ook de term flexitariër met enige regelmaat. De flexitariër eet wel vlees, maar niet te vaak. De gemiddelde flexitariër eet 3 dagen per week geen vlees. Zij vervangen vlees bijvoorbeeld voor ei, champignons of peulvruchten. En het zal je misschien versteld doen staan, maar in Nederland is meer dan de helft van de bevolking flexitariër.

 

Ook jij kunt inspelen op deze grote groep mensen; zowel de vegetariërs als de flexitariërs. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een aantal van onze vegetarische uitblinkers voor jou geselecteerd. 

De vegetarische top!

Pizza vegetarisch ovaal

Beko Huysmerk

9094171