Wassen en wellen

Krenten en rozijnen horen bij de winter en jouw feestdagenassortiment. Het Beko Groothandel merk Sunpearl is een kwaliteitslijn van noten en gedroogde vruchten en levert jou de meest smakelijke gedroogde pareltjes. Deze komen uit voornamelijk Griekenland en Turkije en worden met zorg geoogst, gedroogd en geschoond zodat de beste kwaliteit gewaarborgd is. 


Door de krenten en rozijnen op de juiste manier te wassen en wellen, komen je creaties als beste uit de verf. Als ambachtelijke bakker kun je daar nog echt het verschil mee maken. Industriële bakkers voor bijvoorbeeld de supermarkt nemen zelden de tijd om de krenten en rozijnen op de juiste manier te wassen en wellen. En dat terwijl dit o zo belangrijk is voor de kwaliteit van je eindproduct. Door zorgvuldig te wassen en te wellen, voorkom je dat jouw krenten en rozijnen vocht onttrekken aan het deeg, en dus ook dat jouw eindproduct droger uitvalt dan de bedoeling is. Daarnaast spoel je tijdens het wassen ook een laagje olie weg, plus wat restsuiker dat vaak aan de vruchtjes blijft kleven. Dat beetje olie krijgen de krenten en rozijnen mee voordat ze verpakt worden, om ervoor te zorgen dat ze niet aan elkaar gaan plakken.

Maak het verschil! Wassen en wellen dus. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?


Sunpearl adviseert het volgende stappenplan:

1. Wel de krenten en rozijnen 15 tot 20 minuten in een krat met water op 40°C.

2. Spoel ze hierna goed na met koud water.

3. Laat ze 1 uur lang uitlekken en schud de berg krenten/rozijnen nog eens flink op met de hand.

4. Laat de krat gedurende 24 uur staan. Na een dag zijn de krenten en rozijnen klaar voor gebruik. Je kunt ze ook langer bewaren, maar dan bij voorkeur in de koeling.


Op deze manier blijft jouw creatieve eindproduct van absolute topkwaliteit, met de beste smaak en bite. Want door de krenten en rozijnen de behandeling te geven die ze verdienen, blijven ook de smaakeigenschappen van het deeg en andere ingrediënten behouden. Kortom: een echte was-welwin- win situatie, waarmee je serieus het verschil maakt in de gemaksindustrie!


Meer weten over onder andere de herkomst van onze rozijnen en krenten? Bekijk dan deze pagina!


Krenten en rozijnen