Op dit moment heeft 15% van de 40.000 werknemers binnen de bakkerijbranche last van grondstoffenallergie. Sinds 1 januari 2020 zijn er wettelijke grenswaarden opgesteld. Hoe kun je met één simpele oplossing invulling geven aan de nieuwe Arbowetgeving rondom de aanpak van stofreductie met als voordeel minder vervuiling op de werkvloer én minder zichtbare bloemdelen op het gebakken eindproduct? Door de hoeveelheid meelstof binnen de bakkerij terug te dringen! Royal Koopmans heeft hiervoor een toolkit ontwikkeld met fijnstofsensoren en nieuwe stuifarme strooibloem producten. Deze totaaloplossing maakt een stuifarme werkomgeving voor iedere (industriële) bakkerij mogelijk.

 

Het probleem van meelstof binnen de bakkerijbranche aanpakken bij de bron

Silobloem zorgt voor een groot deel van de blootstelling aan meelstof en is daarmee een belangrijke oorzaak van grondstoffenallergie bij bakkerijmedewerkers. Omdat de toegestane hoeveelheid meelstof per m³ in de praktijk bij bakkerijen vaak te hoog is, hebben de technologen van Royal Koopmans strooibloem producten ontwikkeld die minder stuiven.

 


Stuifarme strooibloem is dé oplossing voor het meelstof probleem

Stuifarme strooibloem stuift aanzienlijk minder dan silobloem. Hierdoor wordt de kans op het ontwikkelen van een grondstoffenallergie verlaagd. Ook op de werkvloer zijn er grote voordelen. Het geeft minder meelstof in lucht (dat zorgt voor minder vervuiling) en reduceert de schoonmaakkosten en –tijd.

 

Cees de Haan Sr. Product- en Procestechnoloog

“Goede free falling én free flowing eigenschappen zijn enorm belangrijk voor een goede strooibloem. Het valt daardoor sneller op de juiste plek en kan goed gedoseerd worden. Klanten leren ons dat het ook belangrijk is dat een product in meerdere processen toegepast kan worden. Dit hebben we in ons eigen KIEM innovatiecentrum uitvoerig getest met praktijkvoorbeelden van onze klanten. Hieruit zijn nieuwe stuifarme strooibloem producten ontwikkeld.”
Een gedroogde stuifarme strooibloem met een fijne granulatie. Speciaal geschikt voor het strooien op deeg- en lamineerlijnen.
Een gedroogde geagglomereerde stuifarme strooibloem met een wat grovere granulatie. Speciaal geschikt voor het strooien op deeg- en lamineerlijnen.

-   Strooibloem Stuifarm Premium zorgt voor een hogere stofreductie ten opzichte van Strooibloem Stuifarm Top 

-   Strooibloem Stuifarm Premium toont significant minder vervuiling en geeft het mooiste strooibeeld

 

Toolkit “Weg met meelstof”

De ‘Weg met meelstof’ toolkit is hét middel om significante en aantoonbare reductie van meelstof op de werkplek te realiseren. Middels fijnstofsensoren wordt de hoeveelheid meelstof binnen de bakkerij gemeten. De industriële procestechnoloog van Royal Koopmans werkt vervolgens een rapport op maat uit om gezamenlijk toe te werken naar een stuifarme werkomgeving.


Weg met meelstof!

Strooibloem stuifarm top

Koopmans

9139332

Inloggen
Inloggen
Inloggen
Inloggen