Wil je daar een (fris)drankje bij?

Verkopen; voor de ene gaat dat vanzelf, terwijl de ander graag wat tips en tricks krijgt. Ook voor producten geldt dit. Het ene product verkoopt zichzelf, terwijl het andere product best iets meer aandacht mag krijgen. 

Verse producten met een opvallende geur verkopen zichzelf bijvoorbeeld gemakkelijk. Denk hierbij aan vers gebakken brood of appelgebak dat net uit de oven komt. Ook perssinaasappelsap en verse koffie zijn producten die een overheerlijke geur achterlaten en daarmee zichzelf verkopen.

 

Hetzelfde geldt voor gebak, ijs en chocolade. Producten die vaak de show stelen met hun uitstraling. En jouw klanten weten als geen ander hoe voortreffelijk de smaken zijn. Het perfecte verkoopplaatje!

 

Daarnaast kan een merk zorgen voor snelle verkoop. Coca-Cola is bijvoorbeeld een hoogwaardig merk, waarin men veel vertrouwen heeft. Alleen moet je klant wel weten dát je producten van Coca-Cola verkoopt. Hoe kun je dit kenbaar maken? Zichtbaarheid kan hierop het antwoord zijn.

-          Door middel van een transparante koelkast;

-          Een duidelijke menukaart of een menubord;

-          Een toonbankkaart met je frisdrankassortiment;

-          En natuurlijk persoonlijke communicatie! 


Maar er zijn meer tips en tricks die je kunnen helpen bij de verkoop van de frisdranken van Coca-Cola. Denk bijvoorbeeld aan cross-selling, waarbij je een combideal aan kan bieden. Maar ook productkennis en meer weten van diëten, smaken en ingrediënten kan helpen. Te veel om in één blogbericht te gieten. Bekijk alle tips en tricks van Coca-Cola op www.snelleskills.nl en volg zoveel online trainingen als jij wilt! En zet ook je personeel aan het leren.

 

Tipje van de sluier; deze tips zijn niet alleen handig voor de verkoop van frisdranken! Ook voor de verkoop van andere bijproducten kunnen deze tips handig zijn.