Zonder taart, geen feest!

Een jubileum op je werk? Daar hoort taart bij! Je verjaardag vieren voor vrienden en familie? Daar hoort taart bij! 25 jaar getrouwd? Daar hoort taart bij! Gewoon iets te vieren? Ook daar hoort taart bij! Zonder taart, geen feest!

 

Iets te vieren? 

Als wij Nederlanders iets te vieren hebben, trakteren we de mensen om ons heen graag op taart of gebak. Of het nou op het werk is, of in de privésfeer. Bij speciale gelegenheden is de consument op zoek naar iets bijzonders, dat ook nog eens heel lekker is. Daarnaast is het altijd leuk om de blits te maken met een unieke taart. Als ambachtelijke bakker kun je hier gemakkelijk op inspelen.

 

Een unieke taart

Een unieke taart kost relatief veel tijd, aandacht en vakmanschap. Het feesttaartenconcept van Debic biedt handvatten waardoor het creëren van een unieke taart minder tijd kost. Waardoor jij als ambachtelijke bakker een taart kunt presenteren waar je trots op bent.

 

Hét feesttaartenconcept 

Het werkt heel eenvoudig. Dankzij drie soorten biscuits, vijf vullingen en diverse feestelijke decoraties kun je (bijna) in een handomdraai een taart creëren. Én variëren. Want met het ‘kies en mix-concept’ is iedere taart origineel. Hoe gaat dit in zijn werk? Wij geven je alvast een tipje van de sluier.

 

WAT HEB JE NODIG?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CHOCOLADEBISCUIT

2000 g eiwit

1800 g suiker

1600 g eidooier

1100 g bloem

60 g cacaopoeder

100 g kookroompoeder

PRALINÉROOMVULLING

1500 g Debic crème pâtissière

3000 g Debic Slagroom met Suiker

22 g gelatinepoeder

100 g koud water

200 g hazelnootpraliné

8 g zout

KROKANTE CHOCOLADEBODEM

300 g melkchocolade

150 g hazelnootpraliné

350 g feuilletine

4 g zout

STAP 1. MAAK HET CHOCOLADEBISCUIT 

Sla het eiwit luchtig en voeg in delen de suiker toe. Zodra het eiwitschuim taai en luchtig is, langzaam de eidooiers toevoegen en het geheel door elkaar mengen. Zeef de bloem, cacaopoeder en kookroompoeder over het mengsel en meng het geheel door elkaar. Trek plakken van het beslag op bakpapier met behulp van de trekbak en een rechthoekige mal van 8 mm dikte. Plaats het beslag op een bakplaat in de oven en bak het geheel af voor ongeveer 8 minuten bij een temperatuur van 220 °C tot het biscuit lichtbruin is geworden. Direct na het bakken het biscuit los maken van de bakplaat om doorgaren te voorkomen. Koel het biscuit om het vervolgens op de gewenste grootte te snijden of uit te steken.

STAP 2. MAAK DE PRALINÉROOMVULLING

Laat de gelatinepoeder in water wellen. Verwarm Debic Crème Pâtissière tot 28 °C. Klop Debic Slagroom met Suiker op tot deze lobbig is. Smelt de gelatine in de magnetron en meng deze vervolgens door de warme Debic Crème Pâtissière. Voeg de hazelnootpraliné toe aan de Crème Pâtissière en spatel het mengsel vervolgens door de lobbige slagroom.

STAP 3. MAAK DE CHOCOLADERAND

1. Strijk de warme gesmolten witte chocolade(40 °C) op een bevroren ijskoude marmeren steen of een ijskoude snijplank.

2. Snijd de dun uitgestreken witte chocolade op de gewenste hoogte, waarbij de chocoladerand 0,5 mm boven de taart uit steekt.

3. Haal de chocoladeranden met een krabber van de steen en vouw deze gelijk om een bevroren taart. Duw de sluiting van de rand goed dicht en knip deze indien nodig op maat met een schaar.

4. Vries de taart inclusief chocoladerand in.

5. Spuit de taart (afkomstig uit de vriezer) in de gewenste kleur. Gebruik hierbij de verhouding van 1000 gram chocolade en 300 gram arachide- of zonnebloemolie.

6. Laat de taart ontdooien in de koelkast.

 

STAP 4. MAAK DE CHOCOLADEBODEM

Laat de melkchocolade smelten. Meng de hazelnootpraliné en feuilletine er doorheen.

 


STAP 5. HET OPBOUWEN VAN DE TAART

Zet de ringen van 18 cm klaar op een plaat met een plastic banderol. Leg een plak uitgestoken chocoladebiscuit in de ring. Verdeel de pralinéroom tot een dikte van 1,5 cm in de ring. Duw een nieuwe plak chocoladebiscuit in de ring en verdeel daar weer een laag van 1,5 cm pralinéroom op die je vervolgens afdekt met een plak chocoladebiscuit. Plaats de taarten in de vriezer. Als de taarten bevroren zijn los halen uit de ringen en smeer vervolgens met een lepel 80 gram van de chocolademassa op de bovenkant. Draai de bevroren taarten om. Rol een stuk marsepein uit op 15 mm en steek deze vervolgens uit met een steker van 18 cm. Bedek alleen de bovenzijde van de taart met marsepein, plaats daarna de taarten terug in de vriezer. Werk de taarten vervolgens af met de chocoladerand.

 

TIP: Happy Birthday sjabloon. Met een kunststof sjabloon kun je snel en eenvoudig een afdruk poederen, airbrushen of strijken. Het resultaat is een superstrakke afwerking van de taart.