LIMBURGSE MORELLEN
EEN KARAKTERISTIEK STUKJE FRUIT UIT HET ZUIDEN
In het voorjaar zijn de uitbundig bloeiende boomgaarden niet meer weg te denken uit het Zuiden. De karakteristieke boomgaarden staan vol bloesem en maken zich klaar voor de oogst van dé Limburgse Morel.
Maar wat maakt deze morel zo bijzonder? Zijn er ook niet-Limburgse morellen? En wat is het verschil met een gewone kers?
Laten we beginnen met de laatste vraag; wat is het verschil tussen een ‘gewone kers’ en een morel? Een morel is een kersensoort die zuurder is van smaak. Door deze zure smaak leent een morel zich perfect voor een vlaai. Door de combinatie van koud bindmiddel, suiker en deze zure kers, krijg je een perfecte zoetzure en verfrissende smaak aan je vlaai.
De morellen worden mechanisch geoogst en ingeblikt als
grondstof. Vervolgens gaat het naar diverse (lokale) bakkers die er onder
andere overheerlijke kersenvlaaien mee maken.
We willen steeds vaker weten waar onze producten vandaan komen. Ook in de verwerking van ambachtelijke producten kijken we graag naar de afkomst. Kies voor jouw kersenvlaai of skitaart voor de Limburgse Morel, ofwel een overheerlijke zure kers van Hollandse afkomst.
Klik op onderstaande button en lees meer over Fruitboerderij Görtz én haar Limburgse Morel in ons magazine Rise! Wil je meer weten over welke morellen er zijn en wat de verschillen zijn, klik dan op de rechterbutton hieronder.
Limburgse morel
VERSE INSPIRATIE
MORELLENIJSNatuurlijk gaan morellen en ijs ook hand in hand samen. Onze ijsspecialist Jan Kees deelt graag zijn kennis en recepten. Zijn recept is op basis van morellenpuree, met verse morellen als decoratie. Klik hier voor het recept. Wil je liever verse morellen verwerken in je ijsrecept? Neem dan gerust contact met hem op voor een ‘recept op maat’. SCHWARZWÄLDER KIRSCHChocolade en kersen, een hemelse combinatie. Ook in een taart zien we het vaak terugkomen. Start met een chocolade biscuit, een blik kersen voor de vulling en natuurlijk slagroom! Maak een vulling van koud bindmiddel, suiker en natuurlijk kersen. Bouw de taart op, zoals je dit ook met slagroomtaart doet. Snijd de biscuit in drie plakken en start met een bodem van het biscuit, bekleed deze met de kersvulling en slagroom, dek deze af met een laag biscuit en herhaal deze stappen. Tip: Decoreer de zijkanten van de taart met chocoladeschaafsel. KERSENVLAAIEen overheerlijke kersenvlaai. Dat begint natuurlijk bij een perfecte deeg voor zowel de bodem, als voor de raster. Gebruik hiervoor jouw eigen specialiteit. De rest, daar kunnen we uiteraard wel bij helpen. Gebruik voor een goede kersenvulling het volgende; koud bindmiddel, suiker en natuurlijk morellen! Giet de vulling op jouw vlaaienbodem en werk het geheel af met een raster. Tip: Decoreer de vlaai met wat suiker, slagroom en natuurlijk chocoladedecoratie. |
MORELLENIJSNatuurlijk gaan morellen en ijs ook hand in hand samen. Onze ijsspecialist Jan Kees deelt graag zijn kennis en recepten. Zijn recept is op basis van morellenpuree, met verse morellen als decoratie. Klik op onderstaande foto voor het recept. Wil je liever verse morellen verwerken in je ijsrecept? Neem dan gerust contact met hem op voor een ‘recept op maat’. |
SCHWARZWÄLDER KIRSCHChocolade en kersen, een hemelse combinatie. Ook in een taart zien we het vaak terugkomen. Start met een chocolade biscuit, een blik kersen voor de vulling en natuurlijk slagroom! Maak een vulling van koud bindmiddel, suiker en natuurlijk kersen. Bouw de taart op, zoals je dit ook met slagroomtaart doet. Snijd de biscuit in drie plakken en start met een bodem van het biscuit, bekleed deze met de kersvulling en slagroom, dek deze af met een laag biscuit en herhaal deze stappen. Tip: Decoreer de zijkanten van de taart met chocoladeschaafsel. |
KERSENVLAAIEen overheerlijke kersenvlaai. Dat begint natuurlijk bij een perfecte deeg voor zowel de bodem, als voor de raster. Gebruik hiervoor jouw eigen specialiteit. De rest, daar kunnen we uiteraard wel bij helpen. Gebruik voor een goede kersenvulling het volgende; koud bindmiddel, suiker en natuurlijk morellen! Giet de vulling op jouw vlaaienbodem en werk het geheel af met een raster. Tip: Decoreer de vlaai met wat suiker, slagroom en natuurlijk chocoladedecoratie. |