CHOCOLADE COMPLEET CURSUSSEN EN TRAININGEN
TRAININGEN NAJAAR 2023
We bieden tal van trainingen aan, voor de perfecte eerste stappen op het chocoladepad, maar ook voor als je hele nieuwe chocoladewegen wilt inslaan. Op dit moment zijn alle data voor de geplande trainingen helaas al geweest. Zodra we nieuwe data hebben gepland voor 2023 vind je deze hier. Houd deze pagina dus goed in de gaten!
TRAINING
CHOCOLADE TASTING
Binnenkort meer info!
Net als bij wijn en koffie zijn er bij chocolade ontelbare smaakprofielen te herkennen. Het soort cacaobonen, waar ze vandaan komen en hoe ze verwerkt worden heeft invloed op de smaak van de chocolade. Leer smaken te herkennen, te beschrijven en te begrijpen hoe ze ontstaan. Duik in de oorsprong, de herkomst, het proces, profielen en proeverijen, het combineren van smaken en nog veel meer.
DATUM: Data onbekend
LOCATIE: Beko Inspiratie Centrum, Utrecht
DOCENT: Ton Jongejan (Barry Callebaut) en Martin Ambachtsheer
KOSTEN: De kosten bedragen €50,- p.p.
Gratis voor klanten
VOORWAARDEN: Max. 2 deelnemers per bedrijf, max. 18 deelnemers per sessie
NIVEAU: Voor chocolatiers (beginnend en gevorderd) en hun winkelpersoneel
DOEL: Jou zo voeden met kennis van chocoladesmaken dat je (nog) beter kunt uitpakken met eigen chocoladecreaties
MEER INFO: Wil je meer informatie over deze training? Mail ons.
TRAINING
BONBONS & CONFISERIE
Binnenkort meer info!
Ga aan de slag met het maken van de lekkerste bonbons, met de lekkerste vulling. Leer texturen kennen die je niet alleen kan gebruiken voor het maken van bonbons, maar waarmee je ook confiserie kan maken. Tijdens deze training ga je helemaal los met chocola en uiteraard krijg je een mooie doos met bonbons en confiserie mee naar huis! De training zal worden gegeven door onze eigen Martin Ambachtsheer (Chocolade Compleet) en Kiki Suijkerbuijk (Vipam)
DATUM: dinsdag 14 maart, woensdag 15 maart, donderdag 16 maart, woensdag 11 oktober & donderdag 12 oktober
LOCATIE: Beko Inspiratie Centrum, Utrecht
DOCENT: Martin Ambachtsheer en Kiki Suijkerbuijk
KOSTEN: Gratis voor klanten
VOORWAARDEN: Maximaal 2 personen per bedrijf
NIVEAU: Basis-chocolatier
DOEL: Een hands on training waar jezelf aan de slag gaat met het maken van bonbons met meerdere vullingen en texturen en met dezelfde technieken kan je ook confiserie maken
MEER INFO: Wil je meer informatie over deze training? Mail ons.
TRAINING
CHOCOLADE 1.0
Datum : in overleg met jou!
Ben je nieuwsgierig naar werken met chocolade? Wij helpen je graag op weg! We beginnen bij de basis: wat is chocolade? Hoe kun je het verwerken tot de lekkerste creaties? Je leert over de theorie van het kristalliseren: tableren, enten, continuetempereerder. En je krijgt les in het zelf producten maken: flikken/lollies, rotsjes, breekchocolade, spuitchocolade, kleine holfiguren.
DATUM: In overleg met jou
LOCATIE: Beko Inspiratie Centrum, Utrecht
DOCENT: Martin Ambachtsheer
KOSTEN: De kosten bedragen €100,- per persoon (incl. lunch)
Gratis voor klanten
VOORWAARDEN: Maximaal 2 personen per bedrijf, maximaal 10 personen per training
NIVEAU: Beginners
DOEL: Jou zo voeden met kennis, techniek en inspiratie dat je met succes je eerste chocoladedecoraties kunt maken
MEER INFO: Wil je meer informatie over deze training? Mail ons.
INSPIRATIE
CHOCOLADE TOUR AMSTERDAM
Laat je per fiets langs de meest innovatieve en inspirerende chocoladehotspots van Amsterdam leiden. Ontdek de beste patissiers, bakkers en chocolatiers van onze hoofdstad. Ga in gesprek met de ondernemers, proef van hun successen en laat je onderdompelen in chocolade-inspiratie. De lunch wordt natuurlijk verzorgd. Bij de tours fietsen we ook langs de decoratie-, display- en etalage-experts van Beekwilder. Je krijgt een rondleiding door de showroom en wordt meegenomen in de laatste trends. Meteen je chocoladepresentatie upgraden? Beekwilder stuurt je geshopte items naar je op. Hoef je dat niet mee te sjouwen op de fiets.
DATA: 17 jan & 14 mrt '23
KOSTEN: € 250 p.p. (incl. gids, fietshuur, lunch en borrel)
VOORWAARDEN: max. 2 deelnemers per bedrijf, max. 20 deelnemers per tourdatum.
PROGRAMMA*
10.00 UUR > Ontvangst met trendupdate
11.00 UUR > Trendtour per fiets
16.00 UUR > Wrap-up en borrel
*Precieze vertrektijden/programma worden t.z.t. gecommuniceerd
*Vervoer naar Amsterdam: op eigen gelegenheid
NEXT LEVEL INSPIRATIETOUR PARIJS
i.s.m Vipam en Rémy Cointreau
Voor het eerst in de geschiedenis van Chocolade Compleet gaan we naar Parijs! Drie dagen lang ervaar je de sensatie van Franse
topchocolade-inspiratie. Drie dagen lang ervaar je de sensatie van Franse topchocolade-inspiratie, mét een bezoek aan de
distilleerderij van Cointreau in Angers. Ontdek wat alcohol kan doen voor jouw chocoladecreaties. Zie, ervaar en proef
het beste wat Parijs te bieden heeft. Samen met vakgenoten c.q. -idioten en een gids die de Franse hoofdstad kent als z’n
broekzak. Zowel zintuigen als creativiteit worden geprikkeld. Geheel verzorgd met vervoer, maaltijden en overnachtingen.
DATA: maandag 17 t/m woensdag 19 april 2023 en dinsdag 9 t/m donderdag 11 mei 2023
KOSTEN: € 699 p.p. all-in (werkelijke waarde € 850)
VOORWAARDEN: max. 2 deelnemers per bedrijf
PROGRAMMA*
DAG 1 > Vertrek rond 8.30 uur per Thalys van Rotterdam naar Parijs. Lunchen met gehele groep. In kleine groepjes de stad in. Diverse chocoladeconcepten ontdekken. Vrije uurtjes. Heerlijk diner.
DAG 2 > Tweede deel van chocolade-stadstour. Lunchen in Parijs. Trein naar Angers. Diner aldaar.
DAG 3 > Bezoek aan distilleerderij Cointreau.
Verrassingsprogramma. Laat in de middag terugreis naar Rotterdam Centraal. Verwachte aankomsttijd rond 21.00 uur.
Let op: beperkt aantal plaatsen, vol=vol
*Precieze vertrektijden/programma worden t.z.t. gecommuniceerd
WELKE STAPPEN WIL JIJ MAKEN IN CHOCOLADE?
Werken met chocolade is fantastisch. Of je nu beginnend bent of al redelijk ervaren. Wil jij je op dit gebied (verder) ontwikkelen, dan is Chocolade Compleet er om je te helpen. Met een Choccing veelzijdig aanbod. Zo hebben we diverse trainingen waarmee je gegarandeerd mooie stappen maakt.
Martin is niet alleen heel ervaren, maar ook heel inspirerend, en enthousiast. Hij heeft antwoord op alles wat je maar kunt vragen als het gaat om werken met chocolade. Choccing veelzijdig dus, typisch Chocolade Compleet.
Wil jij starten met chocolade maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak jij al de mooiste creaties, maar wil je meer weten over smaakprofielen? Heb je inspiratie nodige voor een bepaald thema? Ben je benieuwd naar de voordelen van werken met machines? Neem dan gerust contact op met onze Chocolade specialist.
Chocolade specialist
Martin Ambachtsheer
M. 06 10 38 49 70
Training Najaar 2022
Werk aan je basis
Heb je professioneel nog weinig ervaring met chocolade, dan beginnen we bij de basis. We duiken in de wereld van cacao. Waar komt het vandaan? Hoe wordt het chocolade? Welke technieken kun je gebruiken? En wat zijn nou chocoladecreaties waarmee je relatief makkelijk kunt uitpakken?
Ontwikkel je verder
Of ben je op zoek naar inspiratie voor de feestdagen of specifeke thema’s? Ook dan ben je bij Chocolade Compleet aan het juiste adres. Voor de laatste trends en ontwikkelingen kun je uiteenlopende specialistische trainingen volgen.
Desgewenst één op één
Heb je specifeke productievragen of loop je ergens tegenaan in chocoladezaken? Dan is het mogelijk een één op één training aan te vragen.
De beste specialisten staan voor je klaar
Onze chocoladespecialist Martin Ambachtsheer staat met diverse gastdocenten voor je klaar in het Beko Inspiratie Centrum te Utrecht.