Boter

De traditionele boter van Debic met 82% vet is niet gefractioneerd. Deze klassieke basisboter heeft hierdoor in de zomer een smeltpunt van ongeveer 29 °C; in de winter van ongeveer 34 °C. Dit heeft te maken met het feit dat koeien in de zomer gras eten en in de winter hooi. Een mooi, natuurlijk verschijnsel! Maar het wisselende smeltpunt heeft invloed op de smaak en de verwerkbaarheid van boter. Toeren kun je bijvoorbeeld prima met een winterboter. Maar in een warme bakkerij in de zomer zorgt de buitentemperatuur er in combinatie met het lagere smeltpunt van de zomerboter al snel voor dat de boter minder plastisch is, wat hem moeilijker uitrolbaar en toerbaar maakt. Bovendien is het lastig te voorspellen wanneer grossiers zomer- of winterboter uitleveren.

Technische boters

Debic biedt daarom naast haar traditionele basisboter ook technische boters aan, die speciaal voor bepaalde toepassingen zijn ontwikkeld. Deze boters bestaan ook uit 82% vet, maar zijn gefractioneerd. Dat betekent dat zachte en harde vetten in een mechanisch proces van elkaar worden gescheiden, zodat het smeltpunt kan worden gestuurd. Hierdoor krijgt de eindgebruiker gegarandeerd een constant resultaat. Een zachtere boter wordt goed verwerkt in koek en crème: de koekjes blijven zachter en vloeien mooi weg, een crème draait sneller glad en luchtig en het mondgevoel is zacht, wat ideaal is voor bijvoorbeeld de vulling van bonbons. Een hardere boter wordt goed verwerkt in hogere omgevingstemperaturen. In de roomboters Debic Top Tourage boter en Debic Cake Gold boter is daarnaast caroteen verwerkt: hierdoor kleuren koeken en cake prachtig goudbruin, wat een smakelijk eindresultaat geeft.

Voor elke toepassing en omstandigheid de ideale boter

DE TECHNISCHE BOTERS VAN DEBIC

DEBIC CRÈME BOTER


Wil je een koek die erg vloeit dan kies je voor de Debic Crème boter die het hele jaar door een laag smeltpunt heeft.

• Smeltpunt 26-28 °C

• Smaakvolle boter met een laag smeltpunt voor zachte, gladde crèmes, vullingen en versieringen

• Perfecte opslagkenmerken

DEBIC MILLEFEUILLE BOTER


Op zoek naar een toerboter met een hoger smeltpunt die je koeken een prachtig goudbruine uitstraling geven? Dan kies je voor Debic Millefeuille boter.

• Smeltpunt 38-40 °C

• Prettig om te verwerken in een warme werkomgeving 

• Uitstekende plasticiteit voor ‘extra droog’ vouwen

• Geeft een mooie goudbruine kleur

DEBIC CAKE GOLD BOTER


Zie je liever een koek die wat beter zijn vorm behoudt en vaster bakt? Kies dan voor het hogere smeltpunt van Debic Cake Gold boter.

• Smeltpunt 30 °C tot 32 °C

• Het hele jaar rond een constante kwaliteit

• Mengt makkelijk met andere ingrediënten en geeft geen water af