Starten met ijs

Wie wil starten met de productie en verkoop van ijs, moet over veel dingen nadenken. Welke machines schaf je aan, welke grondstoffen zijn de beste, welke opleiding heb je nodig en hoe ga je jouw ijs verkopen of verpakken? Beko IJs helpt jou bij al deze vragen. 


Benieuwd of zelf ambachtelijk ijs maken bij jou en jouw organisatie past? Lees hieronder de 5 ijsvragen die je jezelf alvast kunt afvragen. Ben je eruit en wil je sparren over de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze ijsspecialist Jan Kees.


Beko IJsspecialist

Jan Kees

M. 06 82 80 51 08

E. Jan.kees@beko-groothandel.nl

1. Waar wordt in de buurt van je winkel (ambachtelijk) ijs verkocht?

IJs wordt op verschillende momenten gekocht en/of geconsumeerd. Zitten er concurrenten in de buurt en hoe hebben zij de verkoop van ijs geregeld? Zorg dat je uniek bent in kwaliteit en uitstraling, dan zal je klant graag een stukje omrijden voor een heerlijk ijsje.


2. Hoe groot is het verzorgingsgebied van je winkel? 

De ijsconsumptie in Nederland neemt ieder jaar toe. Ondanks dat, is het goed om te kijken wie je (potentiële) klanten zijn en met een goed plan van start te gaan. Het is belangrijk om te kijken hoeveel mensen je kunt bereiken om straks een heerlijk ijsje bij je te komen kopen.


3. Hoeveel ruimte heb je beschikbaar in je winkel om een ijsconcept in te passen?

Voor iedere oppervlakte is er een ijsconcept te bedenken. Plaats je een mooie vriezer met daarin bekers ambachtelijk bereid ijs voor thuis of kies je voor een compacte softijshoek. Een inrichting met een ijsvitrine voor loketverkoop of een complete ijssalon behoren ook tot de mogelijkheden. Voor ieder plan en budget is er een invulling te bedenken.


4. Hoeveel omzet en welke marge denk je met de verkoop van ijs te kunnen realiseren?

IJs verkopen is 'fun'. Iedereen vindt ijs lekker. Van een bolletje citroen in de zomer tot een heerlijk chocolade ijsje voor de kerst. Samen zoeken we naar een goed recept waarbij je zult zien dat de te behalen omzet en marge ook plezier geven voor jou als ondernemer.


5. Van welk product uit je assortiment zou je wel eens een ijsje willen maken?

Probeer uniek te zijn! Een goed vanille of aardbeien ijsje is nu al te vinden bij veel ijssalons. Een ijsje gemaakt van je eigen specialiteit dat je al als gebakje verkoopt is verrassend en zorgt voor de koppeling van de identiteit van je bestaande winkel met je nieuwe ijsvitrine!

Dé ingrediënten voor je roomijs

Kristalsuiker extra fijn

Suiker Unie

8041215

IJsbasis base top 100 SA

Babbi

9123488

Slagroom zs

Roomland

8040141

Meritose 200 dextrose

WTC Products

8042549