11 Stedenkoek, een Friese lekkernij


De Elfstedentocht gaat over een traject van bijna 200 kilometer natuurijs. Van stad naar stad, over meren, over sloten. Tussen de weilanden en onder de bruggen door. Vanwege de afstand en het heroïsche karakter (letterlijk in weer en wind) wordt de Elfstedentocht ook wel "De Tocht der Tochten" genoemd. Tot op heden zijn er vijftien tochten georganiseerd.  


De Elfstedentocht op de schaats is de eerste en de oudste tocht langs de elf steden van Fryslân. Leeuwarden, de hoofdstad van Fryslân, is vanouds de start- en finishplaats. De tocht voert de deelnemers vanuit Leeuwarden naar de steden Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en over de Bonkefeart weer terug naar de finish in Leeuwarden.


"It sil wêze!"


Een unieke theaterbeleving vanaf 1 oktober. De musical vindt plaats in het speciaal voor de voorstelling gebouwde Friso Theater in Leeuwarden. Met de nieuwste theatertechnieken, meteorologische special effects en een immense 360° ijsvloer komt de Elfstedenmagie voelbaar tot leven! De Tocht vertelt het verhaal van afzien, doorzetten en de kracht van vriendschap. Vijf jeugdvrienden sluiten een pact: “Later als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht”. In de winter van 2023 maakt belofte schuld, zeker nu één van de vrienden een geheim bij zich draagt en er meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.


De Musical gaat starten vanaf 1 oktober a.s. en mogelijk krijgen we nog een strenge winter…………. Het “oude”  recept 11 Stedenkoek is aangepast, nieuwe koekstroken zijn er gemaakt. Ook is er een mogelijkheid om een kant & klare koekvariant te bestellen van leverancier Koekbakkerij Molkwar. Wil jij er ook klaar voor zijn? De 11 stedenkoek geeft energie op elk moment van de dag, ook tijdens De Tocht der Tochten.


Het recept voor het maken van de 11 stedenkoek is ontwikkeld door Meester Boulanger Wietse Schiere van Royal Koopmans en gebakken van de beste grondstoffen. Het bevat naast roggebloem, honing en specerijen een gezonde vulling van zuidvruchten en hele hazelnoten. De 11 stedenkoek krijgt hierdoor zijn eigen specifieke karakter, lekker en gezond, heerlijk zoet met frisse fruitige smaaktonen.



Wil je passend POS materiaal laten ontwerpen en afdrukken?

Neem dan contact op met jouw accountmanager. Of met Marieke Cuperus van Buro MC; https://buromc.nl


Recept 11 stedenkoek


Gronddeeg: 


100 % Roggebloem 00       10.000 gram

80 % Koek zoet                8.000 gram

10 % Oude koek                1.000  gram

45 % Water                        4.500 gram


Werkwijze: 


Stort de roggebloem in de deegkuip. Los het restant van de koek in het water op en breng het samen met het koekzoet aan de kook. Draai de kokende massa door de “Roggemelange” tot een goede samenhang verkregen is. De gewenste verstijfselingstemperatuur bedraagt 65*C. Haal het geheel direct uit de machine, druk het uit op platen en strijk het dun af met olie. Als het deeg afgekoeld is, bedek het dan af met plastic om uitdroging te voorkomen. Laat het deeg vervolgens minimaal 24 uur rusten. 


Braken: 


100    %    Gronddeeg                                                        10.000  gram

15      %    Honingzoet                                                          1.500  gram

2        %    Water                                                                     200  gram

0,5     %    Azijn                                                                         50  gram

1        %    Koekkruiden                                                           100  gram

2        %    Karam                                                                    200  gram


Vulling: 


15      %    Mueslimix                                                           1.500  gram

5        %    Kandijsuiker                                                          500  gram



Werkwijze: 


Draai het gronddeeg, het honingzoet, het water, de azijn en de koekkruiden door. Als alles door is gedraaid, kunnen de bakpoeders bij het geheel en meegedraaid worden, waarna de vulling doorgedraaid kan worden door het geheel. Als de vulling door het mengsel zit, kan gestopt worden met het doordraaien. Haal met natte handen stukken deeg uit de machine en doe deze omgekeerd in de plaat. Verdeel het mengsel en masseer het glad, waarna het met fijne hazelnootstukjes gedecoreerd kan worden. Bak het geheel ca. 190˚C gedurende 65 - 70 minuten. Laat het na het bakken afkoelen en snij het op de gewenste maat. 



Tip: Er zijn veel verschillende maten koekplaten om een idee te geven hoeveel deeg in de plaat is ca. 2,8 gram per cm².



Elfstedenkoek

Elfstedenkoek

Molkwar

9199298

Inloggen
Inloggen
Elfstedentochtdoos

Beko Verpakkingen

472315

Inloggen
Inloggen
Elfstedentocht koekstroken

No Brand

467655

Inloggen
Inloggen
Hazelnoten gehakt 2-4mm

Stolp

8036737

Inloggen
Inloggen
Mueslimix

Sunpearl

9118582

Inloggen
Inloggen
Karam 5kg

Dawn

8038255

Inloggen
Inloggen