Of je nu in Italië, Griekenland, Australië of Nederland bent; een ding is zeker, je kunt er pizza eten. Pizza is dan ook een van de meest populaire gerechten ter wereld. Daarnaast is pizza er voor (bijna) iedereen. Jong en oud. Door de variatiemogelijkheden is er voor ieder wat wils. Wij nemen je graag mee in de wereld van pizza en je krijgt van ons een recept waarmee ook jij pizza naar jouw winkel kan halen.

 

De geschiedenis van pizza

Er gaan veel verhalen in de ronde over de daadwerkelijke oorsprong van pizza. Pizza is afkomstig uit het mooie Italië, dat is een ding dat we zeker weten. Maar in welke streek het nou daadwerkelijk is ontstaan, wij kunnen er geen feitelijk antwoord opgeven.

 

Vroeger werd er in Toscane plat brood gegeten. Dit plat brood werd ook wel Picea genoemd. Even later werd pizza gezien als eten voor de armen. Hier werd de ook wel bekende Margherita variant voor gebruikt. En in Nederland is tot op de dag van vandaag de pizza Margherita nog steeds de meest bestelde pizza.

 

Voor ieder wat wils

Ook voor de pizzafans die liever iets meer eten dan alleen de traditionele Margherita zijn er inmiddels tal aan smaakvariaties. Zo is er de pizza met ananas en ham als topping, ook wel pizza Hawaï genoemd. Of de pizza Carprese, met mozzarella, pesto en tomaatjes. En wil jij liever kipreepjes, gehakt, champignons of vis op je pizza? Alles is mogelijk.

 

Pizza kan altijd

Ondanks dat pizza voornamelijk gegeten wordt als warme avondmaaltijd, kan pizza ook perfect zijn als lunchgerecht of bij de borrel. Maar ook bij de barbecue wordt pizza steeds meer gegeten. In plaats van de pizza te bakken in de oven, kan de pizza ook perfect gebakken worden op de barbecue.

Haal pizza naar jouw winkel

Wil jij graag aan de slag gaan met het maken van pizza’s? Bekijk dan het recept hieronder. Maak pizzabodems met tomatensaus die je klant zelf nog kan afmaken, presenteer ze als ‘almost ready’ of 'ready to bake off'. 


INGREDIËNTEN 

Panettone bloem 100%

Gist 1%

Zout 2%

Suiker 2%

QS Croustillant 1%

Water 70%

Inwas water 5%

Olijfolie pomace 10%


WERKWIJZE

Draai het deeg voor 90% af en was het laatste water in samen met de olie. Deegtemperatuur 24°C. Weeg het deeg af en bol de deegstukken op. Plaats het deeg een nacht in de koeling. De volgende dag de deegstukken uitrollen en in de pannen plaatsen. Druk na 30 minuten een rand erin.


Beleg het deeg met saus. Bak de pizza voor 80% af. Bakken in een vloeroven op 280°C voor ca. 8 minuten. Decoreer de pizza verder en bak vervolgens de pizza af.

PIZZA

Croustillant

QS

8023617

Panettone flour type 00

Molino Dallagiovanna

9065564

Olijfolie pomace

Stolp

8032234

Geraspte kaas jong

Beko Huysmerk

8051607