CALLEBAUT: NU TRACEERBAAR! ZOOM IN OP DE BRON!

BIED JOUW KLANTEN OOK VOLLEDIGE TRANSPARANTIE

Sinds maart 2020 kan je op de achterkant van iedere Callebaut chocoladeverpakking een QR-code en een unieke cijfercode vinden. Door de QR-code te scannen met je mobiele telefoon, kom je op de Callebaut website terecht. Hier kun je de unieke cijferreeks invullen van jouw aangekochte chocolade. Binnen enkele seconden zie je een wereldkaart verschijnen die inzoomt op het land, de regio en zelfs de specifieke boerencoöperatie die de cacaobonen teelde, waarvan jouw chocolade is gemaakt.

Je kunt niet alleen de herkomst van de bonen zien, maar ook de route die ze afleggen, informatie over hoe Callebaut bijdraagt aan het welzijn van de cacaoboeren en andere interessante feiten. Zo gaan duurzaamheid en transparantie volledig hand in hand.

VERTEL HET VERHAAL IN JOUW WINKEL


Laat de winkeldames het prachtige verhaal van herkomst vertellen aan je klanten, voor nóg meer beleving en storytelling in jouw winkel. 


Of download ons ballotinkaartje met QR-code, waarop je zelf jouw unieke cijfercode kunt schrijven. Zo kunnen klanten de herkomst van hun aangekochte chocolade ontdekken terwijl ze thuis genieten van jouw lekkernijen.



VAN BOON TOT CHOCOLADE VIDEO


Ontdek via deze video waar het verhaal van onze duurzame en traceerbare chocolade begint.  

MET JOUW AANKOOP STEUN JE CACAOBOEREN IN AFRIKA


Onze chocolade helpt het levensonderhoud van duizenden cacaoboeren en hun families te verbeteren. Samen met de Cocoa Horizons Foundation bieden we hen toegang tot trainingsprogramma’s, financiële premies en landbouw gereedschappen. Verder investeren we samen in vier gemeensschappijlers: onderwijs, kinderbescherming, tewerkstelling van vrouwen en gezondheid. Met elke aankoop van een zak Callebaut chocolade draag jij ook bij aan deze essentiële initiatieven.