De uitdaging van de huidige grondstoffenmarkt


Het zal je hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan zijn dat we momenteel te maken hebben met een uitdagende grondstoffenmarkt. Een aantal van onze leveranciers heeft moeite om aan de verhoogde vraag vanuit de markt te voldoen. 


Mede dankzij COVID-19 hebben fabrikanten wereldwijd de productie van diverse grondstoffen, producten en materialen stil moeten leggen. Maar terwijl wereldwijd fabrieken dichtgingen, groeide de vraag juist, met als gevolg een groter gat tussen vraag en aanbod. Naast de productie zien we ook de invloed van de scheepsvaart. Het vervoeren van goederen werd door de pandemie bemoeilijkt en bij een onderbreking als deze duurt het een langere tijd voor de scheepsvaart weer normaal draait. 


Tot op heden zien we dat de achterstand die is veroorzaakt door zowel het stilleggen van productie, als de invloed van de scheepsvaart niet is ingehaald. Wat ook zichtbare gevolgen heeft voor ons en voor onze zusterbedrijven. 


Regelmatig worden wij geconfronteerd met incomplete leveringen, doordat er voornamelijk tekorten zijn in grondstoffen zoals dextrose, melk, olie, zetmeel en andere additieven. Daarnaast zien we ook lange levertijden bij verpakkingsmateriaal, door het tekort aan papier(pulp). 


Uiteraard blijven wij zoeken naar alternatieven om jou zo goed mogelijk te kunnen beleveren. Door dagelijks contact te houden met onze leveranciers kunnen wij een goede inschatting maken van de beschikbaarheid van producten en de bijbehorende levertijden. 


Ondanks dat wij samen met onze leveranciers ons uiterste best doen om alle bestellingen zo compleet mogelijk uit te leveren, willen wij je vragen om er rekening mee te houden dat dit niet in alle gevallen haalbaar is. We kijken hierbij graag samen met jou naar beschikbare alternatieven die ingezet kunnen worden tot de ‘eigen’ vertrouwde grondstoffen weer geleverd worden.  


De laatste updates rondom de huidige grondstoffenmarkt kun je terugvinden in het nieuwsoverzicht op onze webshop. Ook kun je in onze webshop zien welke producten tijdelijk niet leverbaar zijn. Deze producten dragen de voorraadindicatie ‘tijdelijk niet leverbaar’.