Luxe koeken - margemakers bij uitstek 


Grotere koeken zijn een onmiskenbare trend geworden. Lekker bij een goede kop koffie of als snack voor onderweg. Een mooie kans voor de bakker, want die flinke, ambachtelijke koeken zijn margemakers bij uitstek!


Beko heeft samen met Debic het koeken concept ontwikkeld. Neem een kijkje op de speciale koekenpagina en ontdek meer over de technische boters, vind alle benodigdheden en vraag de gratis brochure aan. Deze brochure staat boordevol recepten inclusief technieken. Daarnaast leer je meer over verschillende soorten bloem, suiker en boter én welke invloed ze hebben op de koeken. 

Gevulde karamelkoeken

TIP

Voor de vulling is het gebruik van invertsuiker aan te raden,

dit voorkomt kristalliseren.

RECEPTUUR VOOR 70 STUKS

BEREIDING

Room-karamelvulling

670 g Debic Slagroom zonder suiker

90 g invertsuiker

1350 g Callebaut Gold chocolade

Room-karamelvulling

Kook de Debic Slagroom zonder suiker met de invertsuiker. Smelt de karamelchocolade en meng deze met de slagroom. Koel af tot 23 °C en schep in een spuitzak, verwerk ook op deze temperatuur.

Krokante koek

500 g Debic Cake Gold boter

500 g witte basterdsuiker

5 g         zout

10 g citroenrasp

60 g melk

75 g heelei

1100 g Zeeuwse bloem

7 g         bakpoeder

Krokante koek

Breng de boter op kamertemperatuur. Voeg het heelei en melk aan de suiker toe en draai glad. Voeg vervolgens de boter, het zout, de citroenrasp en de suiker toe. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng met de deeghaak. Laat rusten in de koeling.

AFWERKING

Rol het koekdeeg uit op 2,5 mm en steek uit met een ronde steker van 8 cm. Bak af op een Silpan-mat op 180 °C voor 18 minuten. Koel de koekjes en spuit daarna op met een dop roomkaramelvulling. Druk twee koekjes samen en verpak in een luchtdichte doos.

Gevulde karamelkoeken

Anti-aanbakmat 60/40

Thermohauser

9132860

Inloggen
Inloggen
Slagroom zs LH

Debic

9099991

Inloggen
Inloggen
Boter cake gold 4x2,5kg

Debic

8040149

Inloggen
Inloggen