Puratos easy briochebrood

GrainDesign Black&White 

Werk je broden in stijl af!

Hoewel brood sinds zijn ontstaan in verschillende vormen wordt gebakken, is de toevoeging van toppings en decoratieve elementen veel recenter en dateert dit waarschijnlijk van niet meer dan 50 jaar geleden. Toen begonnen bakkers granen en zaden (bijvoorbeeld maanzaad) aan hun brood toe te voegen. Dit werd destijds als zeer vernieuwend beschouwd. 

Volgens het consumentenonderzoek Taste Tomorrow* van Puratos is bijna 1 op de 2 consumenten het ermee eens dat voedsel dat er goed uitziet, ook goed smaakt. “We eten met onze ogen” is meer dan ooit een trend. Ook blijkt dat de belangrijkste (her) aankoopfactor van brood de smaak is. Decoratie op brood is daarom erg belangrijk om de eerste koopimpuls te stimuleren en de uitstraling van het brood naar een hoger niveau te tillen. GrainDesign Black & White benadrukt dit onderscheid en voegt waarde toe aan je brood, zowel in uiterlijk als in smaak door het gebruik van gecoate en geroosterde granen en zaden.

De unieke decoratiemix GrainDesign Black&White bestaat uit witte rijstvlokken, Nigella (zwarte komijn) en gezouten zwarte sesam die samen zorgen voor een explosie van kleur, heerlijke crunch en een ongeëvenaarde smaaksensatie.  

Kortom, GrainDesign Black&White laat brood er voor je klanten bijzonder uitzien, voelen en smaken. En zorgt voor meer creativiteit, innovatie en gemak voor jou als bakker.  


*Taste Tomorrow is het exclusieve onderzoeksprogramma van Puratos. Het is ’s werelds grootste consumentenonderzoek op het gebied van brood, banket en chocolade.  


Recept: Focaccia Black & White

BENODIGDHEDEN

10.000 gram (100%) T65

400 gram (4%) O-tentic Durum

100 gram (1%) Quickstep CL 

150 gram (1,5%) zout

6500 gram (65%) Water (1e keer)

800 gram (8%) Water (2e keer inwassen)



VULLING

3.000 gram (30%) Softgrain Sprouted Rye


TOPPING

500 gram (5%) GrainDesign Black&White 



BEREIDING

Een soepel deeg kneden, inwassen en daarna het 2e water inwassen. De vulling in de 1e versnelling doordraaien totdat het er goed onderdoor zit gemengd. Zorg ervoor dat het deeg op ongeveer 27°C is. Weeg 2.800 gram af en vouw het toe in een plastic bak. Laat 35 minuten rijzen.  Vouw het deeg toe en leg het op een ingesmeerde bakplaat (60x40 cm) met olijfolie. Laat 70 minuten rijzen.   Strijk het deeg in met olijfolie, bestrooi met GrainDesign Black&White decoratie en duw goed in met de vingers zonder het deeg te ontgassen. Inschieten op 240°C en gedurende 20-23 minuten bakken op 220°C. Stoom voldoende. Suggestie beleg: pistachepesto, mortadella, burrata en rucola.

Focaccia Black & White

GrainDesign Black & White

Graindesign Black & White

Puratos

9195238

Inloggen
Inloggen