Grand Pâtissier Gold

Superieur in kwaliteit en smaak

Grand Pâtissier Gold is uniek op de markt. Het is een combinatie van boter en margarine die een heerlijke romige botersmaak en een fijne techniek perfect met elkaar verzoent.



Dit uitzonderlijk gamma omvat twee ideale varianten waarmee je elke dag topprestaties kunt leveren: Grand Pâtissier Gold Suprême en Grand Pâtissier Gold Croissant. Hiervoor werken we met duurzame en verantwoorde RSPO MB palmolie. Door zijn grote veelzijdigheid maakt Grand Pâtissier Gold Suprême het mogelijk om zijn heerlijke botersmaak in meerdere bereidingen tot zijn recht te laten komen. De ideale mélange voor vormvaste crèmes en garnituren, zodat je mooie, goudkleurige brioches en cakes en ook lichte vullingen en deegwaren kunt maken. Grand Pâtissier Gold Croissant geeft je afgewerkte producten een exquise en verfijnde smaak. Het is ontwikkeld als onderdeel van het Perform-programma dat uitzonderlijke prestaties levert. Deze mélange - met haar soepele en homogene textuur – staat borg voor de perfecte ontwikkeling van je viennoiserie en voor de gewenste brosheid van je bladerdeeg.


Uitzonderlijke voordelen

• Twee unieke oplossingen die hoog worden gewaardeerd omwille van hun extreme smaakfinesse

• Perfecte aromatische balans die rondheid in de mond en smaak van verse en romige boter combineert

• Diversiteit van gebruiksmogelijkheden waarmee je alle smaakverwachtingen kunt vervullen


Grand Pâtissier Gold

Gold croissant mb

Grand Patissier

9111111

Inloggen
Inloggen

Recept: Summer Freshness

Recept voor ± 40 stuks
Ingrediënten gerezen bladerdeeg
1000  gram Bloem
470  gram  Water (koud)
50    gram Gist
100         gram Fijne suiker
40      gram Invertsuiker
20         gram Zout
75         gram Grand Patissier Gold Suprême
500         gram Grand Patissier Gold Croissant

Ingrediënten mango-munt compote
800  gram Fruffi mango
40    gram Muntblaadjes (vers, gesnipperd)
Suikersiroop

Bereidingswijze gerezen bladerdeeg

Kneed de grondstoffen 3 minuten 1ste en 12 minuten in 2de versnelling, met uitzondering van de 500 g GRAND PATISSIER GOLD SUPRÊME, tot een homogeen en glad deeg. Geef 30 minuten rust. Sla het deeg door, rol uit tot een plak en verpak in folie. Laat minimaal 12 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ± 1 cm dikte, verdeel de 500 g getempereerde GRAND PATISSIER GOLD CROISSANT over de helft, plooi dicht en druk aan. Geef 3x3 (NL1,5 x 3) toeren met een rustperiode in de koelkast van ± 30 minuten na de 2de en laatste toer. 


Bereidingswijze mango-munt compote

Meng alle grondstoffen en verwarm geleidelijk naar 85°C. Roer goed door en laat afkoelen.

Opbouw en afwerking

Rol het getoerd/gerezen bladerdeeg uit op 3,5 mm. Steek “bootjes“ uit met de grote uitsteker van Silikomart® Fashion éclair (ref.: 11201). Narijs: ± 150 minuten, 28°C, 75% RV. Strijk de “bootjes“ af met ei en duw de binnenkant in. Bakken hetelucht oven: 180°C, ± 15 minuten. Strijk onmiddelijk na het bakken af met suikersiroop. Spuit ± 25 g mango-munt compote op elk “bootje“ en werk verder af met verse muntblaadjes.