Kruiden en het najaar gaan hand in hand samen. Dit zien we terug in de winkel, de bakkerij en onze recepten. Onze kruidenexpert Polak Spices heeft een overheerlijk recept ontwikkeld waarbij kruiden centraal staan. Een overheerlijke cheesecake met speculaaskruiden én speculaas. Een perfect recept om uit te blinken tijdens het najaar; verrassend voor je klanten én de goedheiligman. 


Speculaas cheesecake

Laat je inspireren met dit overheerlijke najaarsrecept; een verrassende cheesecake met écht speculaas. 

 

Wat heb je nodig voor de bodem?

200 gram Speculaasjes

25 gram Bruine Basterdsuiker

70 gram Gesmolten boter

5 gram Speculaaskruiden

 

En voor de speculaascrème heb je nodig:

300 gram Magere kwark

280 gram Mascarpone

120 gram slagroom

100 gram Ei

20 gram Eidooier

25 gram Maizena

3 gram Speculaaskruiden

12  Stuk  Speculaasjes


------- 


Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 140°C. Maal de speculaasjes tot er fijne koekkruimels overblijven, meng met de suiker en speculaaskruiden en voeg hier vervolgens de gesmolten boter aan toe. Schep het mengsel in een ingevette bakring en druk het aan tot een mooi gelijke laag van ongeveer 1 cm. Laat de bodem stevig worden in de koeling.


De speculaascrème:

Meng in een kom de kwark, mascarpone en de slagroom door elkaar. Voeg de eieren en de dooier toe. Vervolgens de maïzena en de speculaaskruiden toevoegen en alles tot een mooi glad geheel mengen. Meng als laatst de verkruimelde speculaasjes door de crème.

Verdeel de crème over de speculaasbodem en bak de taart in ongeveer 50 minuten tot hij gaar is. Laat de cheesecakes afkoelen in de uitgezette oven om deze vervolgens in de koelkast om op te stijven. Decoreer de cheesecake eventueel met speculaasjes.