We zien cheesecake op steeds meer plekken; bij de koffiecorner op de hoek, bij de ambachtelijke bakkers en in de dessertvitrine van een restaurant. De basis is altijd hetzelfde, een krokante bodem met een heerlijke romige vulling. Van de echte klassieker New York cheesecake met frisse citroen, tot de specifieke varianten met karamelzeezout of witte chocolade.

 

De smaakcombinaties zijn eindeloos;  en we houden stuk voor stuk van ze. Want in principe is er voor ieder wat wils.. Echter, niet iedereen kan cheesecake eten. Wanneer je lactose-intolerant bent is cheesecake geen goede match. Daarom deelt Upfield Professional dit lekkere lactosevrije Strawberry Cheesecake recept met jullie. Een cheesecake op basis van roomkaas met een vleugje vanille en citroen gecombineerd met heerlijk aardbeien, ideaal voor de zomer. Wel zo lekker toch.

STRAWBERRY CHEESECAKE 

BODEM

130 gr Rama Professional Cake, gesmolten

340 g kandij koeken

 

CHEESECAKE VULLING

1500 gr Hellmann's Sandwich Delight Roomkaas

300 gr suiker

3 el maizena

6 grote eieren

1 dooier

200 ml Flora Professional Plant 31%

3 tl vanille-extract

1 citroen fijn geraspte

 

DECORATIE

Aardbeien

WERKWIJZE

Verkruimel de kandij koekjes, meng ze met de gesmolten rama en druk in een springvorm van 26cm. Meng als eerste de heel ei, dooier, Flora Plant 31%, vanille extract en Hellmann’s Sanwich Delight Roomkaas met elkaar. Maizena, suiker en rasp van 1 citroen mengen en door het roomkaas mengsel spatelen. Giet het cheesecake mengsel op de aangedrukte koekkruimels en bak in een oven van 140 graden voor ca.130 minuten. Laat een nacht afkoelen in de koeling. Decoreer met de verse aardbeien of seizoenen fruit.