O-tentic producten van Puratos: Geschikt voor al uw desem én rustieke broden

Bij desembrood draait alles om nóg meer smaak, textuur en een goed verhaal. Mooie en heerlijke desembroden kun je nu ook eenvoudig zelf maken, volledig passend binnen de nieuwe desem wetgeving, die per 1 juli a.s. zal ingaan. Met O-tentic Tradizione van Puratos kun je met een gerust hart desembrood maken dat voldoet aan deze nieuwe wetgeving.


Volgens deze nieuwe wetgeving mag je de naam desembrood gebruiken als er een desem is gebruikt  dat micro-organismen bevat die in een actieve toestand aanwezig zijn of reactiveerbaar zijn. Tevens mag er maximaal 0,2% droge gist of maximaal 0,5% verse gist aan het meelbestand zijn toegevoegd. De O-tentic Tradizione van Puratos voldoet helemaal aan deze nieuwe eisen.


Om op een eenvoudige wijze desembrood te maken heb je slechts 4 ingrediënten nodig: bloem/meel, water, zout en O-tentic Tradizione. Door 4% O-tentic Tradizione aan je deeg toe te voegen kun je zowel via een directe methode als via overnight-systeem elk wenselijk type desembrood maken. Met O-tentic Durum kun je nog steeds de heerlijkste rustieke broden en broodjes maken. Helaas kun je dan niet aan de nieuwe desem wetgeving voldoen, maar mag je dit wel onder een eigen fantasienaam verkopen, zonder de toevoeging desem in de naam te gebruiken.

O-tentic Durum is gemaakt van Durumtarwe en gebaseerd op het zogenaamde ‘beste brood ter wereld, aldus dichter Horace (37 jaar voor Christus); Pane di Altamura’, gemaakt in het Italiaanse plaatsje Altamura. Een brood dat een sensatie voor de smaakpupillen is en een prachtige desembroodbeleving geeft. Het Altamura brood wordt al 2.000 jaar met veel passie gemaakt op basis van een lokaal desem met durumtarwe als basis. De Durumtarwe zorgt voor een overheerlijk mediterraans smaakprofiel met een open kruimstructuur en krokante korst. O-tentic Durum heeft hierdoor een uniek smaakprofiel met een fantastische textuur. Als ambachtelijk bakker kun je dit voortreffelijke brood in je eigen bedrijf op basis van O-tentic Durum zelf maken. Daarmee onderscheid je jouw product prima ten opzichte van de concurrentie. Kijk ook voor het prachtige verhaal over Pane di Altamura op YouTube

Wanneer je ook graag aan de slag wilt gaan met O-tentic, dan staan onze adviseurs voor jou klaar. Neem contact op met jouw Puratos contactpersoon of stuur een mail naar: klantenservice@puratos.com 


Geniet van de smaak, de historie en het gemak van O-tentic Durum & Tradizione, want….

De toekomst van brood ligt in het verleden.

O-tentic

O-tentic durum

Puratos

8025355

Inloggen
Inloggen
O-tentic tradizione

Puratos

9127462

Inloggen
Inloggen